A legkínosabb menstruációs sztorik valódi nőktől – Tényleg megtörténtek!

Előfordulnak. És igen, az embernek kicsit összerándul a gyomra már attól is, hogy olvassa őket, de ennél is fontosabb, hogy megértsük: ilyen „balesetek” bárkivel megtörténnek, és a legjobb, amit tehetünk, ha nevetünk rajta egyet, és megpróbáljuk az ezzel kapcsolatos félelmeket, frusztrációt és szégyenérzetet nem átörökíteni a következő generációra.

Juli, 28

„A középiskola utolsó évében történt, az egyik tanárom kihívott a táblához, és mivel minden remekül ment, tulajdonképpen átvettem az óra irányítását, magabiztosan oldottam meg és magyaráztam el a feladatokat, és teljesen nyeregben éreztem magam.

Aztán az óra után a legjobb barátnőm szólt, hogy van hátul egy kis folt… Én meg végig így álltam az osztály előtt, és fogalmam sem volt róla, hogy mit látnak, mikor megfordulok.

Mondjuk, hogy nem ez volt életem legszerencsésebb napja, de nem hagytam, hogy a dolog elvegye a kedvem, továbbra is én maradtam az osztályelső kémiából, és be is jutottam az egyetemre. Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy visszanézve ez csak egy egész apró kis bökkenő volt az utamon.”

Kata, 31

„Harmadikos voltam a gimiben, amikor egyik nap a menstruációm valamiért sokkal erősebb volt a szokásosnál, nálam meg csak a semmire nem jó, könnyű napokra szánt mini tamponok voltak, és marhára cikinek éreztem az egészet, úgyhogy nem szóltam senkinek, még akkor sem, amikor a bugyim teljesen átázott, úgyhogy ki kellett dobnom a vécé szemetesébe.

A testnevelés órára már átöltözni is kalandos volt – ezt is a mosdóban oldottam meg – de amikor a tanár bejelentette, hogy 12 percet futunk, azt hittem, rosszul leszek.

Próbáltam kibújni a dolog alól, de egy középkorú pasinak nem nagyon lehetett megmagyarázni, hogy mi bajom van.Elég, ha annyit mondok, hogy néhány perc után, amit a hülye, bő szárú torna nadrágomban töltöttem, éreztem, ahogy a tampon elkezd kicsúszni. Nem szóltam semmit, csak lementem a pályáról, eltűntem az öltözőmben, és az óra hátra lévő részében nem jöttem elő, és soha többé, senkivel nem voltam hajlandó beszélni a dologról.”

Zita, 37

„Egy ideje már randizgattam egy sráccal, amikor egy vacsora után felmentünk a lakására, és a dolgok kezdtek egyre fülledtebbé válni. Az ágyban kötöttünk ki, és minden szuperül haladt, amíg a pasi meg nem állt megkérdezni, hogy minden rendben-e.

Lenéztem, és akkor jöttem rá, hogy mindenféle előjel vagy figyelmeztetés nélkül, egy héttel a várt előtt jött meg, és rögtön be is rúgta az ajtót a menzeszem.

Felkaptam a ruháimat, berohantam a fürdőszobába, magamra zártam az ajtót, és rohadtul nem tudtam, hogy mit csináljak.

Mondjuk nem kellett sokáig gondolkodnom, mert a srác bekopogott az ajtón, a lehető legtermészetesebb hangon megkérdezte, hogy tampont vagy betétet szeretnék-e, és hogy lefut a kisboltba, mindjárt visszajön, addig tartsak ki.

Két évvel később hozzámentem feleségül, és azóta is biztos vagyok benne, hogy ez életem legjobb döntése volt.”

Éva, 33

„Még egyetemista koromban jártam egy sráccal, akinek a szülei házában saját medence volt. A vizsgaidőszak végén nagy medencés bulit rendezett, és bár éppen az előző nap jött meg, eszembe sem jutott emiatt kihagyni a bulit, és egy erős tamponnal felszerelkezve sütkéreztem a bikinimben a többiekkel.

Minden rendben is ment, csakhogy a tampon madzaga valahogy kiutat talált a bikini alsómból, és kikandikált a combom tövénél.

A pasim ezt észrevette, de azt hitte, hogy csak egy cérnaszál jött ki a fürdőruhámból, és mielőtt még bármit tehettem volna, odanyúlt és megrántotta, hogy letépje.

A következő pillanatban neki is leesett, hogy mi az, és egy pillanatnyi szuperkínos szemkontaktus után mindketten röhögésben törtünk ki.

A többieknek fogalmuk sem volt róla, hogy mi bajunk van, mi pedig nem akartuk, de nem is tudtuk volna elmondani, mert levegőhöz sem jutottunk a visítástól.”