Brókerek és kölcsönkérők is felakarták venni a kapcsolatot Tamással, aki egyedül maradt hármas ikreivel. A férfi kérésére a jövőben nem publikus, hogy mennyi pénz gyűlt össze az ikreknek.


Legutóbbi információk szerint több mint 45 millió forint, 15 ezer adományozó, naponta 6-700 közösségi médián érkezett megkeresés és napi 8-900 e-mail érkezett ahhoz az alapítványhoz, akik azonnal a félárván maradt hajdúszoboszlói ikrek és apjuk, Tamás segítségére sietett. A Tündérkör Alapítvány a Boon.hu-nak nyilatkozott a viszonylag új fejleményekről: az apuka valószínűleg építkezik majd az adományból, a jövőben pedig az apa kérésére nem árulják el, hogy mennyi adomány gyűlt össze a számlára.

Az adományozók példátlan összefogásról tanúskodtak, s lehetőségeikhez mérten kisebb vagy akár nagyobb összeggel támogatták az özvegy édesapát. A legnagyobb felajánlás hárommillió forint volt, amely egy cégtől érkezett, azonban az adakozók között a legtöbben magánszemélyek voltak. Az elmúlt hetekben több mint 45 millió forint gyűlt össze, ám a pontos összeg a továbbiakban az édesapa kérésére nem nyilvános – írja a portál. Mindezt Gyöngyösi Péter kuratóriumi elnök és Tóth Ferenc kurátor jelentették be a pénteki sajtótájékoztatón.


Sokan támadják Tamást, illetve brókerek és kölcsönkérők is fel akarták venni vele a kapcsolatot – mondta Tóth Ferenc kurátor, hozzátéve: szakemberi ajánlást is biztosítottak az édesapa részére, hogy hogyan ossza be a jelentős pénzösszeget. A bankszámlaszám a jövőben tovább él, aki szeretne segíteni rajtuk, elutalhatja adományát.

A félárván maradt ikrekért és apjukért, Tamásért egy ország fogott össze.
Az ikrek, Mira, Léna és Milán jól vannak, már egyikőjük sem szorul légzéstámogatásra. Várhatóan heteken belül hazavihetik őket a Debreceni Klinikai Központból, amint mindannyian elérik a két kilogrammos súlyt.