Sokan már nem is ismerik, de Ez volt gyerekkorunk egyik egészséges csodanövénye! Tudtad mi mindenre jó?Papsajt: Ez volt gyerekkorunk egyik egészséges csodanövénye! Ezért voltunk mi olyan egészségesek, ezért nem voltunk allergiásak, és nőttünk is mint a gomba. Tudtad mi mindenre jó?

Régen a gyerekek ezt a növényt ették, az árok szélén, és a játszótereken. Enyhén sós, sajtos íze miatt. Az öregek pedig gyógyhatása miatt teát főztek belőle. Ma már kevesen tudják de ez a növény, amit népiesen csak "papsajtnak" nevezünk rendkívül erős immunerősítő. Európa szerte megterem, hiszen kicsi a tápigénye, és elviseli a szélsőséges időjárást is.

Termését a régi emberek gyomorfájdalmakra és immunrendszer felerősítésére használták. De csonterősítő hatásáról is ismerték. A régi emberek, jártukban-keletükben az út széléről napi rendszerességgel fogyasztották. A gyerekek is játék közben, ha a fűben papsajtra bukkantak, rögtön leszedték és megesdték. Talán ennek is betudható az, hogy bár a mi sosem ettünk ulti vitaminokat, mégis majd kicsattantunk az egészségtől.Bizonyára sokan vannak még akik gyerekkorukban ették a papsajtot.

Az alábbi gombokkal oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!