A veszélyhelyzet feloldásával megszűnt az idősek számára fennálló vásárlási idősáv. Azonban meglepő, hogyan reagáltak rá egyes emberek:
Kedden megszavazta a parlament a veszélyhelyzet visszavonásáról és az átmeneti időszak szabályairól szóló két törvénytervezetet. Az előbbivel az Országgyűlés arra szólítja fel a kormányt, hogy a kormányrendelettel kihirdetett veszélyhelyzetet szüntesse meg. A másik szerint a veszélyhelyzet visszavonásával hatályát veszti a felhatalmazási törvénynek is gúnyolt, rendkívüli jogrendet hozó koronavírus-törvény is. Szerda este a Magyar Közlönyben megjelentek a rendeletek is. Ebben már nincs szó a vásárlási sávról. Viszont a maszkviselés marad a tömegközlekedési eszközön és az üzletben történő vásárlás során.
Ennek értelmében ezentúl 9 és 12 óra között már nem csak a 65 év felettiek vásárolhatnak majd az élelmiszerüzletetekben, drogériákban, piacokon és gyógyszertárakban. A hírt szinte mindenki kirobbanó örömmel fogadta, ám akadtak nyugdíjasok, akik szerint jobb volt úgy, ahogy volt. - Önöknek mi a véleménye erről?