10 mosolyogtatóan őszinte kép a nők mindennapjairól

Agustina Guerrero, 32 éves argentin grafikus. Sajnos még soha életemben nem találkoztam vele. Mégis, amikor megláttam a képeit, rögtön éreztem, hogy egy húron pendülünk. Varázslatos karikatúráiban kivételes érzékkel tudja megjeleníteni a női lét szépségeit, vicces pillanatait, keserveit és örömeit. A rajzai nézegetése közben egyszerre mosolygunk és bólogatunk – miközben mindannyian magunkra ismerünk. Fiala Borcsa fordítása.

1. A vitától a kibékülésig vezető lépések 

Megmondom őszintén, folyamatos kétségek között őrlődő, enyhén skizofrén érzelmi hullámvasútként mindig úgy irigyeltem a férfiakat a praktikus, egyszerű, sallangmentes érzelmi világukért.

2. A hazaérkezés utáni első mozdulat

Személy szerint én utálok melltartót hordani, csak azért húzom fel minden átkozott reggel, hogy napközben nehogy véletlenül ráüljek vagy rátapossak a sok vihart látott kebleimre. Persze amint hazaérek, már hántom is le magamról e rémes kínzóeszközt. Természetesen ez minden alkalommal igazi bűvészmutatvány a ruhán keresztül.

3. Találd meg a két kép közötti hét különbséget! A felsőn két napja jártok, az alsón pedig két éve…

(Sietve hozzáteszem, hogy valószínűleg a férjem nagyon gyorsan gyanakodni kezdene, ha kirúzsozva, neccharisnyában elnyúlva várnám otthon a kanapén.)

4. Hahaha! És azt hitted, csak egy barátnőd van!

A bolondos, a komoly, a szűzies, a delnő, a hippi, a jógi, a temperamentumos… Milyen szerencsések a férfiak, hogy ennyi érdekes személlyel élhetnek együtt!

5.  A női táska rejtelmei

Mire megtalálod a nyolcvanhárom kacat alatt a telefonodat, épp abbamarad a csörgés! Szerintem ezt minden telefon direkt csinálja…

6  A világ legnagyobb rejtélyei

Vajon a mosógépek tényleg fél pár zoknikkal működnek elektromos áram helyett? Vagy a csíkos fuszekli bal fele tovalovagolt a naplementébe a csipkés piros bokazokni jobbjával? Sajnos az én háztartásomban is több szingli zokni található, mint a pesti éjszakában.

7. Amikor a kedvenc számodat játsszák épp a rádióban…

…akkor isten óvja a hirtelen hazatoppanó pasikat.

8. Örök társam, a bizonytalanság

NEM TUDOD MEGCSINÁLNI!!! NEM! NEM! NEM! De végül… mindig sikerül.

9. A legfontosabb a biztonság! Úszógumival garantáltan nem fogsz megfulladni.

Na, hát ehhez igazán nincs semmi hozzáfűznivalónk. Első a biztonság!

10. Ez az egyetlen olyan kép, aminél fingom sincs, mire gondolt Agustina Guerrero…