Ilyen vagy, ha Szűz vagy – A Szűz jegyűek 5 pozitív tulajdonsága

Bár egy ember jellemrajzának felállításánál az asztrológusnak nem elegendő pusztán az illető napjegyét ismernie, mégis a napjegy az, amely általában a legnagyobb mértékben képes befolyásolni az egyén személyiségét. Az „Ilyen vagy, ha…” cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegy jó és rossz tulajdonságait egyaránt. Ha Szűz vagy, ez az írás neked szól. Tarts velünk, és fedezd fel a jó tulajdonságaidat!

1. Racionális

„ …annyira két lábbal áll a földön, hogy nemcsak baj, de még kellemetlenség se érheti.” Egyáltalán nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy Szilvási Lajos ezen sorait egy Szűz jegyű személy ihlette.

Előbb gondolkozol, aztán cselekszel, minden helyzetben körültekintően viselkedsz.

A gyakorlatiasság a vásárlásaidban is megmutatkozik: általában praktikussági szempontok alapján választasz, legyen szó akár berendezési tárgyakról, akár ruháról. Pénzügyekben is a racionalitás talaján állsz, takarékos vagy, minden kiadást előre megtervezel, és beosztod a pénzedet.

2. Humoros

Rád aztán tényleg nem lehet azt mondani, hogy unalmas személyiség vagy! Fejlett humorérzékednek köszönhetően hamar a társaság középpontjába kerülsz.

Ugyanakkor egyáltalán nincs szükséged nagyközönségre ahhoz, hogy elsüss egy-két poént, folyamatos sziporkázásoddal simán feldobod a szűk családi köröd szürke hétköznapjait is.

Humorérzéked kissé sajátos, felváltva keveredik benne az irónia és a szarkazmus. Az önirónia sem áll távol tőled, ugyanolyan előszeretettel élcelődsz saját magadon, mint másokon.

3. Szorgalmas

Téged a munka éltet, az „értelmetlen” szórakozásnak nincs helye az életedben. Kollégáidnak, beosztottjaidnak fel kell kötniük azt a bizonyos nadrágot, ha lépést akarnak tartani veled.

Ha eltervezel valamit – legyen szó akár munkáról, akár egyéb dologról –, hatalmas erőket vagy képes megmozgatni azért, hogy elérd a célodat.

Otthon is folyton teszel-veszel; nálad nem fordulhat elő az, hogy szabadkoznod kell a váratlanul beállító vendég előtt a mosatlan edények vagy a bevetetlen ágy miatt.

4. Rendszerető

Kényesen ügyelsz a rendre és a tisztaságra, nem telik el nap anélkül, hogy ne végezz egy kis takarítást-pakolást az otthonodban.

A munkahelyeden sem vársz a takarítószemélyzetre, jobban szereted magad rendben tartani az irodádat/dolgozósarkodat. Az autóddal ugyanez a helyzet – a te kesztyűtartódban nincsenek csokoládépapírok, vagy használt papír zsebkendők.

Körülötted még a legapróbb használati tárgyak is sorba rendezve állnak. Ugyan a rend szeretete pozitív tulajdonság, azért nem árt vigyáznod, nehogy túlzásokba ess e téren, megkeserítve ezzel a környezeted életét.

5. Intelligens

Rendkívül éles elmével és átlagon felüli intelligenciával rendelkezel. A „vág az esze, mint a borotva” szólás teljes mértékben illik rád.

Gondolkodásod gyors és logikus. Ha valakinek építő jellegű tanácsra vagy ötletre van szüksége, hozzád bátran fordulhat.

Elemző gondolkodásmódod miatt pénzügyi területen szép karriert futhatsz be.