Új remény a rákos betegeknek: ez az injekció az összes daganatot kiűzi a szervezetből

Igen, létezik! Az oltás, mely felemészti a rákos daganatokat a testből.

Még az áttétes eseteknél is garantált a gyógyulás! „Nem hiszem, hogy létezik olyasfajta daganat, melyet ne tudnánk kezelni.” – fogalmazott a tudósokból álló csapat vezetője, akik kifejlesztették ezt a csodaszert.

Úgy tűnik, a Stanfordi Egyetem (Kalifornia, USA) kutatói megvalósították a lehetetlent: a 90 rákban szenvedő egérből meggyógyították… az összeset! Bár három állatnál kiújult a betegség, a kezelés megismétlésekor a daganatok teljesen eltűntek. Olyan kísérleti egerekről beszélünk, melyek emlő-, vastagbél- és bőrrákban szenvedtek. A csodaoltás mindhárom típusú kóros elváltozás kezelésében sikeresnek nyilvánítható.

Ronald Levy, a kutatók vezetője elmagyarázza, hogyan is működik ez a vakcina: „A tumoros sejteket vesszük célba, méghozzá úgy, hogy egyetlen injekcióval nagyon kevés mennyiséget juttatunk be, mindössze két hatóanyagból, a sérült sejtekbe. Ezzel növeljük az immunitást a tumor belsejében. Az egereknél lenyűgöző eredményeket értünk el az egész testre nézve, beleértve a tumorok megsemmisülését, melyek szanaszét burjánzottak az állatok testében.”

A stanfordiak oltása újraaktiválja a T-sejteket az immunrendszerben, melyek, ahogy nő a daganat a testben, úgy válnak egyre gyengébbé és haszontalanabbá.

Az amerikaiak mindössze pár mikrogrammnyit fecskendeztek a tumorokba a következő hatóanyagokból: 1) egy DNS-részecskét, mely beindítja az OX40-es receptorokat a T-sejtek felszínén, és 2) egy antitestet, mely az OX40-nel együtt „beindítja” a T-sejteket. Mivel ezeket a hatóanyagokat egyenesen a daganatba juttatják, ezek kizárólag az abban lévő T-sejteket aktiválják. Magyarul, az immunrendszer pontosan tudni fogja, mi itt az ellenség, és azt fogja megtámadni anélkül, hogy a szervezet egésze sérülne.

Ez a módszer nemcsak felemészti a tumort, hanem szinte a nullára csökkenti a visszaesés lehetőségét. A kísérleti fázist az emberekre is kiterjesztik, éppen ezért a kutatók most 15 olyan pácienst keresnek, akik lassú lefolyású limfómában szenvednek. Amennyiben a kezelés az ő esetükben is működik, végre kimondhatjuk, van mód a rák gyógyítására!