Neked is gyakran viszket a füled? Ezzel a módszerrel percek alatt megoldhatod a problémát!

A fülben fellépő hirtelen viszketés nagyon sok kellemetlenséget tud okozni, főként, ha olyan helyen vagyunk, ahol nem illik fület vakarni. Ez a szörnyű érzés ilyen esetben elviselhetetlen tud lenni.

Ezt a kellemetlen tünetet több minden okozhatja. Vannak emberek, akik érzékenyek erre, és egyes esetekben a fül belső járatainak kiszáradása miatt alakul ki a viszkető érzés. Természetesen a fület érintő kórokozók miatt kialakuló fertőzések, allergiás reakciók is kiválthatják a viszketést. A hangos fülhallgatók és a pikkelysömör is okozhatják a problémát.

Figyelem! Amennyiben a fülviszketés vérzéssel, erős fájdalommal, hallászavarokkal jár, azonnal fül-orr-gégész szakorvoshoz kell fordulni.

Most nézzük, hogy milyen segítő módszerekkel szüntethető meg viszketés!

Meleg olaj

Használhatunk olíva-, vagy kókuszolajat. Egy kiskanálnyi mennyiséget melegítsünk fel szobahőmérsékletűre, majd egy pipettával cseppentsünk a fülünkbe. Pár percig hagyjuk, hogy hasson, majd fordítsuk oldalra a fejünket, hogy kifolyhasson a fölösleges olaj.

Oxigénes víz

Egyenlő arányban keverjünk el tiszta vizet oxigénes vízzel, és egy pipettával cseppentsünk a viszkető fülünkbe a keverékből. Pár percig hagyjuk hatni, majd engedjük, hogy kifolyjon, utána pedig töröljük meg a hallószervünket.

Aloe vera

Egy kevés vízbe tegyünk egy kevés aloe vera gélt, keverjük össze, majd ebből cseppentsük a fülünkbe. A gélben lévő hatóanyagok megakadályozzák a gyulladásokat és kiegyenlítik a fül pH-értékét.

Egyenlő mértékben keverjünk el kevés alkoholt ugyanannyi ecettel. Itassunk át egy vattapamacsot, majd tegyük rá a fülünkre kb. 10 másodpercig. Utána töröljük szárazra a hallójáratot.