Az orvos 3 napig marad a barlangban a gyerekekkel – amikor végre megmenekülnek, a férfi tragikus üzenetet kap

Az ausztrál orvos egyike volt a hősöknek akik a három napig tartó mentési munkálatokban részt vettek hogy a baralangban ragadtakat kimentsék. Ő volt az egyik utolsó, de amikor kijött, nagyon tragikus üzenet várta őt.

Miután a focicsapat közel három hétig  a barlang fogságában volt,  most minden egyes szermélyt kimentettek és ebben a folyamatban segített az ausztrál orvos, Richard Harris írta a BBC.

Richard Harry anaszteziológusként dolgozott és kiváló szakami ismerettel rendelkezett. Emelett Richard kiváló barlangász is volt és amikor a fiúk bent ragadtak a barlangban,  a férfi megszakította thaiföldi nyaralását és felajánlotta, hogy segít a mentési munkáltokban.

Mikor a férfi az utolsó gyereket is kimentette a barlangból, nagy ünnepséget rendeztek. De sajnos möttes Richard Harrist rossz hír várta – mindezidő alatt édesapja elhunyt  Ausztráliában.

 – Nagyon szomorú hír volt ez Harris számára, akit fizikailag és érzelmileg is megviselt az egész mentőakció ami nem volt egyszerű, de természetesen nagy sikerrel járt, írta a férfi felettese Andrew Pearce az ABC Adelaide-nek.

A férfi így folytatta:

 – Harris nemsokára hazajön és utána megérdemelet szabadásgáát fogja folytatni a családjával. Az orvos azt kéri, hogy ne kérdezgessék őt és hagyják békén a családját is.

Ausztrália külügyminisztere Julie Bishop azt mondta, hogy Richard Harrist kitüntetésben részesíti hőstette miatt és a többi ausztrál állampolgárságú segítő is kap kitüntetést akik részt vettek a mentőakcióban.

 – Dr Harris segítsége igen fontos volt a mentőackió során és remélem, hogy ha ő és társai hazajönnek, lesz alkalmunk arra, hogy megköszönjük nekik a munkájukat, mondta a külügyminiszter az ABC news-nak.

Igazán sajnáljuk, hogy Richard Harrist ilyen szomorú üzenet várta. Igazi hősként viselkedett és megérdemli, hogy ezért megkapja a megfelelő kitüntetést.