Ilyen munka passzol hozzád a csillagjegyed szerint

Az utóbbi időben egyre gyakrabban megfordul a fejedben a munkahelyváltás gondolata? Esetleg úgy érzed, mégsem azt tanulod az egyetemen, ami igazán érdekelne? Vagy csak szimplán arra vagy kíváncsi, milyen területen tündökölhetnél a legjobban? Akkor van egy jó hírünk: a csillagjegyed segíthet az útmutatásban!

1/12 Kos

Kosként született vezető vagy, ennek köszönhetően pedig a munkahelyeden hamar csúcsra törhetsz.

Hajlamos lehetsz azonban arra, hogy belekezdj több projektbe is, de ahogy a lelkesedésed alábbhagy, egyiket sem fejezed be. Ilyenkor segítségedre lehetnek a kollégáid vagy barátaid, akik támogatnak a terveidben, és az őrült ötleteidben is meglátják a lehetőségeket.

Ezek alapján számodra a tökéletes munka olyan, ami magában foglalja a versenyzést és akár a mozgást is, például: személyi edző, sportoktató, de a team leader pozíció vagy a koordinátori állás is passzolna hozzád, hiszen imádod kezedben tartani az irányítást.

2/12 Bika

A munkahelyükön a Bikák kifejezetten gyakorlatiasak, és megalapozott döntéseket hoznak, így vezetőként és beosztottként is megállják a helyüket.

Ha te is ebben a jegyben születtél, jellemző rád, hogy szorgalmasan dolgozol, a lelkesedésednek köszönhetően pedig szuper csapatjátékos vagy – bár a makacsságod időnként okozhat problémákat.

Olyan foglalkozást érdemes választanod, ahol a kemény munkát és odaadást értékelik, például a sales vagy pénzügyi tanácsadás világában, de akár a virágkötészet és az élelmiszeripar is közel állhat hozzád.

3/12 Ikrek

Az Ikrek egy kicsit felgyorsított tempóban élnek, és leginkább az olyan környezetet kedvelik, ami rengeteg lehetőséget és meglepetést tartogat számukra.

Ha ez a csillagjegyed, minden bizonnyal imádod az újdonságokat, ezért szívesen vágsz bele szinte bármibe – a baj csak az, hogy hamar meg is unod őket, hacsak nem állítasz össze magadnak egy megfelelő beosztást hozzá.

Mivel nehezen tűröd a monotonitást, mindenképpen érdemes olyan hivatást választanod, amiben folyamatosan újat tanulhatsz.

Kifejezetten jó a kommunikációs készséged, ezért sok terület közül válogathatsz – mit szólnál például a PR világához, az újságíráshoz, vagy a tanári hivatáshoz?

4/12 Rák

Az összes csillagjegy közül a Rákokat tartják a leginkább “anyáskodó” típusoknak, akik szeretnek felelősségteljesen gondolkodni, és vigyázni másokra.

Épp ezért számodra a tökéletes munka emberekkel kapcsolatos, hiszen szívesen adsz tanácsokat, és mások problémáját is képes vagy sajátodként kezelni. Fontos azonban, hogy olyan hivatást találj, ahol ténylegesen láthatod is az eredményét a segítségednek, különben könnyen alábbhagyhat a motivációd.

Szuperül passzolnak hozzád az olyan munkák, ahol gyermekekkel dolgozhatsz együtt (például óvónő, tanár), de szociális munkásként, HR-esként, egészségügyi dolgozóként, sőt, még ügyvédként is jól megállnád a helyed.

5/12 Oroszlán

Imádsz a figyelem középpontjában lenni, és szívesen inspirálsz másokat arra, hogy a lehető legjobbat hozzák ki magukból.

Sokan úgy tartják, hogy az Oroszlánok közül kerülnek ki a legjobb főnökök – de kezdetben előfordulhat, hogy nehezen nyered el az alkalmazottak bizalmát (szerencsére ez kisugárzásodnak köszönhetően gyorsan megváltozik).

A tanítás és a politika világa pedig kifejezetten jól passzol hozzád, de vidám természetednek köszönhetően a szórakoztatóiparban is jól megállnád a helyed, színészként, zenészként, vagy akár jelmeztervezőként is.

6/12 Szűz

A Szüzek imádják a tökéletességet, tapintatosak, és egyáltalán nem bánják, ha különböző utasításokat kell követniük.

Ha te is ebben a csillagjegyben születtél, jellemző rád, hogy főnökként megértő vagy, és igyekszel mindenkit motiválni a mindennapi munkában. Ugyanakkor hajlamos vagy arra, hogy erősen kritizáld magad, ha pedig valamit nem sikerül megcsinálnod, képes vagy teljesen magadba zuhanni.

Mivel szuper memóriád van, egyáltalán nem zavar, amikor sok információval kell megbirkóznod, így ideális lehet számodra, ha saját vállalkozást alapítasz, de szerkesztőként, technikusként, fordítóként, vagy terapeutaként is szuperül boldogulnál.

7/12 Mérleg

Ha a Mérleg csillagjegyben születtél, az azt jelenti, hogy jó szociális érzéked van, és nem csak az irodán belül, de azon kívül is összehozod az embereket.

A kiegyensúlyozottság számodra alap, aminek segítségével könnyen tudsz olvasni másokban, természetes kisugárzásodnak köszönhetően pedig hamar megbíznak benned mások.

Mivel nagy az igazságérzeted, érdemes lenne kipróbálnod magad akár a jog világában, de diplomataként, ügyfélszolgálati munkatársként, sőt, esküvőszervezőként is fényes karriert futhatsz be.

8/12 Skorpió

Úgy tartják, a Skorpiók titoktartásban igazi profik, a diszkréciót pedig minden munkaterületen nagyra értékelik.

Imádod a kihívásokat, magabiztosságodnak köszönhetően pedig az esetek többségében problémamentesen veszed az akadályokat.

Ezek alapján tökéletes lenne számodra egy munka az egészségügyben (például sebészként vagy általános orvosként), de megbízhatóságodnak és kíváncsiságodnak köszönhetően az igazságszolgáltatásban is megállnád a helyed, akár nyomozóként.

Emellett jó érzéked van a logisztikához és a krízishelyzetek megoldásához is, akárcsak a pénzügyi területekhez.

9/12 Nyilas

Ha ebben a csillagjegyben születtél, van egy szuper hírünk: a munka világában szinte mindenhol meg tudod állni a helyed!

Ügyesen tudod motiválni a kollégáidat, szorgalmasan dolgozol egyedül és csapatban is, könnyen alkalmazkodsz a változáshoz, és barátságosnak tartanak az ismerőseid.

Rengeteg karrierlehetőséged van, azonban arra fontos odafigyelned, hogy olyat válassz, amiben nem kell túl sok szabálynak megfelelned.

Mivel imádsz világot látni, és másoktól tanulni, bármilyen utazással kapcsolatos terület megfelelő számodra, de emellett tanárként és programszervezőként is jól érezheted magad.

10/12 Bak

A Bakok komolyak, pragmatikusak és jól szervezettek – de egy cseppet sem unalmasak! Olyan karizmával és lelkesedéssel rendelkezel, aminek köszönhetően ügyesen tudsz másokat irányítani, és ezáltal egy csapattá kovácsolni őket.

Pontosan tudod, hogy kemény munkával, ambícióval és odaadással te is könnyen felkerülhetsz a karrierlétra csúcsára – ami egyúttal az egyik legnagyobb célod is. Arra azonban figyelj oda, hogy szakíts időt néha másokra is, mert a Bakok hajalmosak lehetnek mindent félretenni a munka kedvéért.

A vállalati szférában (ahol van lehetőség továbblépésre) kifejezetten jól érezheted magad, de emellett mérnökként és tervezőként is kipróbálhatod magad, hiszen mindig figyelsz a részletekre.

11/12 Vízöntő

Ha Vízöntő vagy, akkor egy dolog biztos: igazán szabad lélek vagy. Ettől függetlenül nagyon szorgalmas is, ha munkáról van szó, és sosem késel a határidőkkel.

Szeretsz társaságban lenni, de mégis kicsit “magányos típus” vagy – ennek köszönhetően egyedül és másokkal is képes vagy dolgozni. Hajlamos vagy arra, hogy olyan ötletekkel állj elő, amelyek elsőre kicsit értelmetlennek tűnhetnek, de némi munkával sikerül továbbfejlesztened őket valami egészen különlegessé.

tudomány és a technológia világa érdekes lehet számodra, de emellett grafikai tervezőként, fényképészként és vállalkozóként is érdemes kipróbálnod magad, ugyanis rendkívül kreatív típus vagy.

12/12 Halak

Jellemző rád, hogy kifejezetten rugalmas vagy, ha munkáról van szó – nem foglalkozol azzal, mit gondolnak rólad mások, ehelyett sokkal fontosabb számodra, hogy magadnak bizonyíts.

Számos területen megállod a helyed, azonban ott érzed magad a legjobban, ahol az érzékenyebb, segítő oldalra is szükség van. Nagyon szenvedélyes vagy és jók a megérzéseid, aminek köszönhetően szuperül passzolnak hozzád az egészségügyi munkák: például a nővéri, orvosi, pszichológiai hivatások.

Emellett érdemes esélyt adnod a művészeteknek is, például táncosként vagy zenészként, hiszen remek érzéked van hozzá – de akár kombinálhatod az imént említett két területet.