Szerinted miért vagy szingli? 1 kérdés, 8 válasz

Nyolc 30-as, 40-es nő és férfi próbál magyarázatot adni arra, miért él egyedül.

1. Képtelen vagyok olyanokkal kavarni, akikhez nem vonzódom nagyon. Az a baj, hogy emiatt viszonylag hamar meg is állok és nem megyek bele mélyebben a dologba. Á, nem, ez biztos nem az. Persze, hogy nem. (Juli, marketinges)

2. Egyre inkább az a benyomásom, hogy a fiúk olyan nőket, olyan helyzeteket keresnek, amilyeneket a  felnőtt filmekben látnak. Akár öntudatlanul is. Nehéz elengednem magam az ágyban, ha az jár a fejemben, hogy Jenna Jamesont kell elhomályosítanom. (Kriszta, újságíró)

3. Amikor ennyire fontos dolgokról van szó, mint egy párkapcsolat, akkor nehezen alkuszom. Most egyáltalán nem a külsőségekről – megjelenésről, anyagi háttérről – beszélek. Ha úgy érzem, hogy valakivel nem passzolnánk eléggé, akkor nem vagyok hajlandó belekezdeni sem. Sokan oltottak már, hogy kicsit rugalmasabban is hozzáállhatnék, de valahogy nem megy. (András, közgazdász)

4. Azt hiszem, én vagyok magamnak az igazi(Brigi, hegedűművész)

5. Már 5 éve élek egyedül, és azt kell mondanom, hogy egész jól működik. Meglepően és ijesztően jól. Egyáltalán nem érzem azt, hogy átmeneti állapot lenne. (Melinda, jogász)

6.  A barátaim, a pácienseim és a magam tapasztalatait összesítve mondhatom: ez a második legjobb dolog. A szabadság édes íze. Százszor jobb, mint olyan kapcsolatba zárva élni, amelyben elhanyagolnak, megcsalnak vagy egyszerűen csak nem szeretnek. (Tamara, pszichológus)

7. Arra tippeltem, hogy egy idő után kétségbeesésemben lejjebb adok az igényeimből, és olyanokat is beengedek az ágyamba, akikről korábban ezt nem tudtam volna elképzelni. Erről szó sincs. Nem tudok annyira kétségbeesni, sem lerészegedni. Pedig a libidóm nem csökkent, sőt. (Szilvi, rendezvényszervező)

8. Módszeresen keresem a párom. Több társkereső oldalra regisztráltam, hetente legalább kétszer randizom, voltam már „szinglikiránduláson” és több barátom minden követ megmozgat, hogy összeboronáljon valakivel. Tudom, hogy nincs messze, akit keresek, talán holnap szembejön az utcán! (Zsuzsa, tanár) 

Fotók: Pinterest