Az idegen azt mondja undorító a kisfia – az anya erre zseniálisan visszavág

Bár a világ folyamatosan fejlődik, sokszor találkozunk még tudatlansággal és meg nem értéssel. Mikor az emberek nem értenek valamit, gyakran reagálnak megvetően, passzívan vagy tele vannak félelemmel.

De amint a helyzetet más szemszögből, vagy a másik ember szemszögéből nézzük, rögtön megváltozhat a véleményünk.

Tavaly tavasszal Dallas Fowler is ilyen helyzetben került, egy bevásárlóközpontban, amikor éppen a kasszánál állt sorban. Az anyuka csak fel akarta venni a kis 2 éves fiát, Jameus-t, de amikor felemelte őt, félrecsúszott a kisfiú pulóvere és kilátszott alóla a kolosztómiás tasak.

A mögöttük álló nő ezt undorítónak nevezte, erre az anyuka úgy gondolta, fontos dolgot fog ezzel kapcsolatban közölni és készített egy Facebook bejegyzést:

“Ma este a Walmart élelmiszerboltban álltunk a hosszú sorban, az imádni való kisfiam azt akarta, hogy vegyem fel. Mikor kivettem őt a bevásárló kocsiból, felcsúszott a pulóvere és kilátszott mindkét kolsztómiás tasakja.

Egy idősebb hölgy állt mögöttem a sorban és amikor ezt meglátta, szinte felkiáltott: “Hogyan lehet ilyet tenni egy kisgyerekkel?”

Megfordultam, teljesen elállt a szavam, ránéztem és elmondtam a történetet nagyon röviden: ” A vastagbele nem úgy fejlődött, ahogyan kellett volna.”

“A történetből kihagytam azt, hogy a kisfiam a Hirschsprung kórban szenved, annyira felidegesített a megjegyzése. Aztán a hölgy ezt mondta:

“Ne haragudjon, de ezt annyira undorítónak találom. Le tudná húzni a pulóverét?” Legszívesebben jól megráztam volna ezt a hölgyet, de ehelyett csak udvariasan elbúcsúztam és beálltam egy másik sorba.”

“Tehát ezért szeretném megosztani a kisfiamról ezt a képet, semmi furcsa nincs rajta. Ez a kolosztómiás tasak még mindig tabu téma, pedig az Egyesült Államokban 500 000 ember él ilyen tasakkal.”

“Nagyon valószínű, hogy élete végéig viselnie kell ezeket. Az én feladatom pedig az, hogy megtanítsam arra, szeresse a testét, fogadja el a testét és ezt a zacskót is.

Amit az a hölgy nem vett észre az az, hogy az én fiam nem olyan, mint a többi kisfiú. De ő is ugyanúgy, fut, játszik, úszik, óvodába jár. Ha ránézünk, nem is látjuk, hogy több mint 20 műtéten esett át.”

“Nem is hisszük el, hogy valószínűleg lesz még műtétje. Azt sem tudják, hogy naponta kétszer egy fájdalmas tágító kezelést kap. Ő a mindenem. Nagyon játékos és igazi személyiség.”

Kérem válogassák meg a szavaikat, főleg akkor, ha olyan dologra tesznek megjegyzést, aminek semmi értelme. Sokan küzdenek életükben valamivel, amiről másoknak fogalmuk sincs, az én fiam pedig megnyerte ezt a küzdelmet.”

Ez az édesanya már sok ezer embert meghatott éleslátásával, melyet a bejegyzésben tett közzé. Kérjük ossza meg ezt a cikket, hogy a fontos üzenet sok emberhez eljusson.