Higgy nekünk: ezentúl tégy citromhéjat a mosogatógépbe

Szerencsés vagy, ha van mosogatógéped. De azt is tudod, hogy a gép sem végez mindig tökéletes munkát. Gyakran veszel ki belőle foltos, rászáradt ételmaradékos edényeket, amiket a gépi mosás után aztán kézzel újra el kell mosnod. Bizonyára éppen emiatt sokféle mosogatótablettával kísérleteztél már, de amit most mutatunk, az mindenen túltesz!

A citrom – és vele együtt valamennyi citrusféle – lime, narancs, grapefruit – citromsavat tartalmaz és biztonságosan használható úgy a műanyagból, mint a rozsdamentes acélból készült edények eltisztításához. Ha a most használt mosogatótablettád is tartalmaz citromsavat, ne aggódj, egy kis ráadás csak segíteni fog!

A citromsav természetes tisztító hatást fejt ki, kitűnően feloldja a szappanos lerakódásokat, eltávolítja a vízkövet, fertőtlenít és fényesít. Antibakteriális hatásával elpusztítja a kórokozókat, és a mosogatógépben felhalmozódott vízkővel is képes elbánni. Zsírtalanító hatásával hozzájárul, hogy a mosogatógép is mindig tiszta legyen.

Így csináld!

A módszer rendkívül egyszerű: vágj cikkekre egy citromot és egyet tégy a gépbe az edények közé. Meglásd, már az első mosogatás után megszabadulsz a legmakacsabb zsíros foltoktól is! Az edényeid és az üvegpoharak tisztábbak, ragyogóbbak lesznek, mint hinnéd!

Ugyanakkor légy óvatos, a citromsav az ezüstöt és az alumíniumot homályossá teszi, a mintákat az edényeken pedig kifakíthatja túl gyakori használat mellett. A réz serpenyőiden viszont bátran használd, csodát fog tenni velük!