Lefekvés előtt igyál almaecetet, ezeket a problémákat kezelheted

Az almaecet nagyon egyszerű élelmiszer, ugyanakkor olyan nagyszerű, hogy muszáj, hogy nálad is legyen otthon mindig egy üveggel! Sokféle tünetet, betegséget természetes módon kezelhetsz a segítségével. Ha lefekvés előtt iszod, az alábbi problémákkal fogsz tudni könnyebben megbirkózni!

Rossz emésztés

Ha a szervezet nem tudja megfelelően emészteni az ételeket, savas reflux, puffadás, székrekedés, hasmenés, hasgörcsök léphetnek fel. Nem beszélve arról, hogy a rossz emésztés folyamatos álmatlanságot is okoz. Sokat tehetsz a javulás érdekében, ha egy pohár meleg vízben elkeversz 1 teáskanál almaecetet és 1 teáskanál mézet. Fél órával lefekvés előtt idd meg!

Elhízás

Az almaecet segít lefaragni a zsíros lerakódásokat a testen. A benne lévő pektinnek köszönhetően pedig hamarabb jóllakottnak érzed magad, így idővel kevesebbet fogsz enni. Kutatások bizonyítják, hogy az almaecet csökkenti a magas keményítőtartalmú ételekből – pl. rizs, tészta – testben felszívódó kalóriák mennyiségét.

Hasfájás

Egy pohár meleg vízhez adj 1 teáskanál almaecetet és lefekvés előtt idd meg, ha úgy érzed, a hasaddal valami nincs rendben.

Magas vércukorszint

Az almaecet fokozza az inzulinérzékenységet és csökkenti a vércukorszintet. Kitűnő természetes szer a cukorbetegség megelőzésére. Ehhez 2 evőkanál almaecetet fogyassz el minden este.

Torokfájás

Szúr, kapar? Az almaecet antibakteriális hatással rendelkezik és azokkal a baktériumokkal is képes elbánni, melyek a torokfájást okozzák. 1 órával lefekvés előtt, majd fél órával később és közvetlenül elalvás előtt is vegyél be 1 teáskanál, vízzel hígított almaecetet. Nagyon hamar érezni fogod a megkönnyebbülést!

Rossz lehelet

1 evőkanál almaecetet fogyassz el lefekvés előtt, hogy csökkentsd a szájban lévő baktériumok számát. Reggel frissebb lehelettel fogsz ébredni!

Az almaecet további egészségre gyakorolt jótékony hatásairól olvashatsz ebben a cikkünkben.