Ezt kell tudnod a sárkányfáról

A sárkányfa az otthonok egyik leggyakoribb dísznövénye. Ennek jó oka van, hiszen szinte teljesen igénytelen, ezért nem kell folyamatosan figyelni rá, magában is szépen fejlődik. Magassága akár a 2 m-t is elérheti, de ehhez sok évre van szüksége. Ha szeretnél közelebb kerülni a dédelgetett sárkányfádhoz, most megtudhatsz róla néhány fontos információt!

A pálmához nagyon hasonló küllemű sárkányfa gondozást ugyan igényel, de közel sem annyit, amennyit sok más szobanövény. Ha időnként elfeledkezünk róla, mutatni fogja a hanyatlás jeleit, de viszonylag könnyen helyreállítható az állapota.

Ha hullik a levele

Ha a sárkányfa levelei elkezdenek kifakulni, majd hullani, ne aggódj! Ez természetes folyamat, amin a növény átmegy, ugyanúgy, mint a pálmafélék. Az elszíneződött leveleket egyszerűen szedd le, hogy újak nőhessenek a helyükbe.

Macskák és kutyák számára mérgező

Ez pedig azért probléma, mert előszeretettel rágcsálják a vékony, puha leveleket. Ha háziállatunk van, tegyük a sárkányfát olyan magasra, ahol sehogyan sem tud az állat hozzáférni!

Javítja a levegő minőségét

A NASA által is javasolt légtisztító hatású növény, ami csökkenti a levegőben található méreganyagok mennyiségét. A trópusi hangulatot idéző külseje mellett még egy ok arra, hogy több helyiségbe is tegyél belőle egy-egy példányt!

Hőmérsékleti igény

Az átlagos szobahőmérsékletet kedveli, 18-24 fok között. Télen a hűvösebbet is elviselik, de 10 foknál alacsonyabb hőmérsékletnek tartósan ne tegyük ki őket.

Vízigény

Szereti, ha a földje folyamatosan nedves, de nem álljon vízben. Télen kevesebb öntözést igényel.

Átültetés

Kétévente érdemes átültetni a növényt. Erre a legjobb időszak a tavasz.