Így ragyoghatnak szobanövényeid még jobban

Biztosan te is szereted az otthonodat növényekkel dekorálni, és ha így van, hajlandó vagy arra is gondot fordítani, hogy valóban díszei legyenek a lakásnak. Az öntözés és tápoldatozás olykor nem elég ahhoz, hogy a növények igazán pompázzanak. Ügyes módszerekkel azonban ragyogóbb formába lendítheted őket!

Fényesebb, szebb növények

Ha a por megül a növény levelein, puha ruhával és nedves szivaccsal törölgesd át őket. Amennyiben a levelek természetes fényével nem elégszel meg, és szeretnéd fokozni a ragyogásukat, márts egy vattakorongot majonézbe vagy víz és szódabikarbóna 1:1 arányú keverékébe. Ezzel finoman dörzsölgesd át a leveleket, majd a maradékot puha ronggyal töröld le.

Van maradék tejed? Használd!

Ha maradt a doboz alján egy kevés tej, ne dobd ki, a növényeid örömmel fogják fogadni! A tej fantasztikus tisztítószer a levelek számára. A benne lévő kazein nevezetű fehérje tisztító hatást fejt ki és fényessé teszi a leveleket.

Még fényesebb ragyogást

Szeretnéd, hogy a növényeid levelei pont olyan fényesek legyenek, mint mikor megláttad őket az üzletben? Ezt elérheted anélkül is, hogy naponta vízpermettel szórnád meg őket. 2 l vízhez keverj ¼ bögre szódabikarbónát, és egy puha rongyot márts bele. Ezzel törölgesd át a leveleket.

Fürdés idő

Ha ritkán van időd a növényeid portalanítására, itt van egy módja annak, hogy gyors munkát végezz: Egyszerűen állítsd bele a növényeket a kádba, és zuhanyoztasd le őket néhány másodpercig. Nemcsak megszabadulhatsz így a leveleken megülő portól, de egy alapos öntözésben is részesíted őket.

Tisztítsd meg a virágcserepeket is

Eltávolíthatod a foltokat az agyag- és műanyag virágcserepekről is ecettel. Töltsd meg a mosogatót kétharmad rész vízzel és egyharmad rész ecettel, és áztasd benne egy órát a edényeket. Olyanok lesznek mint új korukban. Ügyelj arra, hogy jól öblítsd ki mielőtt újra ültetnél beléjük!