A gazdag férfi darabokra hullott, miután felismerte a fiút, aki az utcán koldult az anyja műtétje miatt

Phil gazdag üzletember volt, aki a semmiből építette fel a cégét. Egy üzleti iskolában tanult, de nem tartozott a legokosabb diákok közé. Keményen megdolgozott azért, hogy elérje életének egy olyan pontját, amikor nem kell aggódnia a pénzügyei miatt.

Amellett, hogy keményen dolgozott, hogy hatalmas profitot termeljen, Phil szeretett a szabadban vacsorázni és a közeli parkba járni sétálni. Nem volt barátnője vagy családja, így sok szabadideje volt, miután hazatért a munkából.

Egy nap úgy döntött, hogy elmegy ebédelni egy új étterembe a parkban. Sok jó véleményt olvasott az ételekről, és úgy gondolta, ki kell próbálnia.

A pincér megkérte, hogy üljön le a szabadban, amíg a séf elkészíti az ételét. Miközben az ételére várt, Phil a parkban lévő embereket nézte. Balra tőle gyerekeket látott játszani és szaladgálni. Amikor jobbra fordította az arcát, egy fiatal fiú arca keltette fel a figyelmét.

Várjunk csak, ismerem őt? tűnődött. A kisfiú egy táblát tartott a kezében, és pénzt koldult, a park kerítésének közelében állt. Amikor Phil meglátta, hogy a fiú feléje fordul, megdermedt. Igen, ismerem őt! gondolta Phil.

Phil jól ismerte a fiút és az édesanyját, és megdöbbentette, hogy a fiú koldul. Ahelyett, hogy megvárta volna, amíg az asztalra kerül az étel, Phil felállt, és odarohant a fiúhoz.

Közelebb érve Phil meglátta, mi van a táblára írva. „Segítesz kifizetni anya műtétjét?” Phil zavartan olvasta a táblát.

„Hé! Mi történt az anyukáddal?” Phil megkérdezte a fiút.

„Az elmúlt egy évben nem érezte jól magát” – válaszolta a fiú, miközben próbálta felismerni Philt. „Az orvosok azt mondták, hogy azonnali műtétre van szüksége, de nincs elég pénzünk, hogy kifizessük”.

Phil a földre nézett, és megrázta a fejét. Nem tudta elhinni, hogy a fiú könyörög, hogy megmentse az anyja életét. „Nagyon sajnálom, hogy ezt hallom” – mondta Phil.

„Eladtuk az autónkat, az ékszereinket, az elektronikát – mindent, amink volt” – mondta a fiú. „Kifizettük az első műtétjét, de most már nincs mit eladnunk. Minél előbb újabb műtétre van szüksége”.

A fiú szavai szíven ütötték Philt, és a szeme már könnyekben úszott. „Én… én ezt nem tudom elhinni” – mondta, miközben letörölte a könnyeit az arcáról. „El tudsz vinni a kórházba? Szeretnék találkozni az édesanyáddal.”

A fiú beleegyezett, és bepattant Phil kocsijába. A férfi mindent megtett, hogy ne sírjon a kórházba vezető úton, de nem tehetett róla. Megdöbbenve értesült a nő betegségéről.

„Itt van – mutatott a fiú a kórház parkolója felé. Miután leparkolt, Phil követte a fiút a kórházi szobába, és beszélt az orvosokkal a nő állapotáról.

„Melissa kisasszonynak azonnali műtétre van szüksége – mondta az orvos. „Amint megkapjuk a pénzt, megkezdjük a beavatkozást.”

Phil bólintott, és közölte az orvosokkal, hogy kifizeti a műtétet. „Kérem, készüljenek fel a műtétre. A fizetést a recepción fogom teljesíteni” – mondta az orvosoknak.

Miután Phil kifizette az orvosi számlákat, a fiatal fiú megölelte őt, és azt mondta,

„Nagyon köszönöm, hogy megmentetted az édesanyám életét! Soha nem gondoltam volna, hogy így segítesz rajtunk”.

„Gyere – veregette meg Phil a fiú hátát. „Nem kell megköszönnöd nekem. Segítenem kell Melissa kisasszonynak.”

Phil a váróteremben ült a fiú mellett, amíg az orvosok elvégezték Melissa műtétjét. Órákkal később az orvosokból és nővérekből álló csapat kijött a műtőből, és közölték Phillel, hogy minden rendben van.

„Néhány óra múlva találkozhat Melissa kisasszonnyal” – mondta a nővér Philnek.

Amint Melissa magához tért, a fia berohant a kórházi szobába, és megölelte. „Anya, tudod, ki fizette a műtétedet?” – kérdezte.

Melissa homlokát ráncolva nézett a fiára, mielőtt tekintete Philre siklott, aki éppen akkor lépett be a szobába. „Phil? Te vagy az?” – mosolygott.

„Igen, Melissa” – vonta fel a szemöldökét Phil, és elmosolyodott. „Én vagyok az, a kedvenc diákja!”

„Ezt nem hiszem el!” Mondta Melissa, és intett Philnek, hogy jöjjön az ágya közelébe.

„Köszönöm, Phil” – fogta meg a kezét. „Olyan szerencsés vagyok, hogy ilyen tanítványom van, mint te.

Néhány nappal később Melissát kiengedték a kórházból. Miután hazaért, meghívta Philt egy kávéra. Együtt ültek, és visszaemlékeztek arra az időre, amikor Phil egyetemre járt.

Phil végzős volt, amikor Melissa tanársegédként csatlakozott az egyetemhez. Ugyanezen az egyetemen végzett kitűnő eredménnyel.

Akkor ismerkedett meg Phillel, amikor a tanárai azzal fenyegették, hogy kicsapják a gyenge teljesítménye miatt. Melissa úgy gondolta, hogy Phil keményen tud dolgozni és jó jegyekkel tud végezni, de a többi tanár úgy gondolta, hogy nem fog átmenni.

Melissa kiállt érte, és megkérte a tanárait, hogy adjanak neki még egy utolsó esélyt.

„Ígérem, mindent megteszek, hogy mindent az alapoktól kezdve megtanítsak neki” – mondta nekik.

Phil beleegyezett, hogy Melissa felügyelete alatt tanuljon, és csodálkozva látta, hogy a tanárnő megtanította neki az összes olyan fogalmat, amit korábban nem tudott felfogni. A mentorának tekintette, és nagyon tisztelte őt.

Amikor kihirdették a félévi záróvizsga eredményeit, Phil megdöbbenve tapasztalta, hogy kiváló jegyeket kapott. Miután megkapta az eredményét, Melissa irodájába sietett, és megköszönte neki minden erőfeszítését.

„Ön a legjobb tanár, akit csak kívánhattam volna, Ms. Melissa!” mondta neki Phil.

A diploma megszerzése után Phil megalapította a cégét, és alkalmazta azokat a fogalmakat, amelyeket Melissa tanított neki. Gyorsan hatalmas profitot termelt, és sikerét mindig Melissának ajánlotta.

Félévente egyszer meglátogatta az egyetemét, és találkozott Melissával. Melissát előléptették, és tanárként dolgozott, és néha még a fiát is odavitte. Phil többször is találkozott vele, és azonnal felismerte a fiút, amikor meglátta koldulni a parkban.

„Sajnálom, hogy tavaly nem tudtam meglátogatni önt, Ms. Melissa” – mondta Phil, miközben a nappalijában ült. „Fogalmam sem volt róla, hogy beteg.”

„Semmi baj, drágám” – válaszolta Melissa. „Köszönöm, hogy kifizetted a műtétemet. Sokkal tartozom neked!”

„Ez a legkevesebb, amit tehetek, hogy visszafizessem mindazt, amit tett azért, hogy kitűnő jegyekkel végezhessek” – mosolygott Phil. „Ön a legjobb tanár!”

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Ne felejtsd el azokat az embereket, akik segítettek neked a nehéz időszakodban. Phil még azután sem felejtette el azt a tanárt, aki segített neki a diploma megszerzésében, hogy gazdaggá vált. Úgy vélte, azért lett sikeres, mert Melissa az utolsó félévben megtanított neki mindent.
  • Mindig segíts másoknak. Phil figyelmen kívül hagyhatta volna a fiút a parkban, de ő kedvességből odament, hogy segítsen neki. Fontos, hogy segíts másokon, ha tudod, hogy elég erőforrásod van ahhoz, hogy megváltoztasd egy másik ember életét.

Ez egy kitalált történet, bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés.