Hiányos a szemöldököd? Így növeszd újra a szálakat otthoni módszerekkel

A szemöldök szépsége minden életkorban fontos. Sokaknál tapasztalható, hogy a természetesnél több száll hullik ki, ez pedig foltokat, hiányos szakaszokat okoz a szemöldök természetes formájában. Hogy orvosold ezt a problémát, nem kell különleges kezeléseken részt venned, elég, ha otthon nekifogsz, és rendszeresen alkalmazol néhány természetes összetevőt, melyek egy idő után csodás eredményt hoznak, és sűrű szemöldökkel ajándékoznak meg!

Tej

A tej és a tejtermékek nagyon sok vitamint és fehérjét tartalmaznak. Ez pedig hasznos a szemöldök számára is. Egy vattakorongot márts tejbe és törölgesd át vele a szemöldöködet lefekvés előtt. A maradékot ne öblítsd le! A szemöldök szálainak gyökerét fogja táplálni a tej az éjszaka során, így gyorsabb növekedésre ösztönzi őket. Naponta alkalmazd.

Görögszénamag

Áztasd be a magokat egy éjszakán át vízbe, majd készíts belőlük pasztát. Ezt vidd fel kora reggel a szemöldöködre, még mielőtt letusolnál. Adhatsz hozzá néhány csepp mandulaolajat is.

Citrom

Vágj egy szelet citromot és masszírozd át vele a szemöldöködet. A következő két órában ne menj a napra, mert a citrom ebben az esetben bőrirritációt okozhat.

Hagymalé

Ahogyan a hajnövesztés esetében, a szemöldök növesztésénél is a hagyma kéntartalma játssza a főszerepet. Reszeld le a hagymát, nyomkodd ki a levét és egy vattakoronggal vigyél fel belőle minél többet a szemöldöködre. 10-15 perc után hideg vízzel mosd le.

Kókusztej

Vattakorongot márts a kókusztejbe és törölgesd át vele a szemöldököt. Hagyd fenn éjszakára, hogy elősegítse a szálak növekedését.

Tojássárgája

Verd fel a tojássárgáját és kend fel a szemöldöködre. Ha rendszeresen alkalmazod, a szálak be fognak sűrűsödni.

Olajok

Keverj össze ricinus-, kókusz-, mandula- és olívaolajat majd ezzel alaposan masszírozd át a szemöldököt. Ezeket az olajokat önmagukban is felhasználhatod erre a célra.

Vazelin

Naponta 2-3-szor kend be vele a szemöldöködet, hogy az újra sűrű és vastag legyen.

Tápanyagok

Az étkezésedben figyelj oda a C-, B-, E- és H-vitamin bevitelére, valamint fogyassz sok vizet!