Ebben az alvópózban soha nem szabadna aludnod: Nyomós ok van rá

Jobb, ha azonnal leszoksz róla!

Alvópózok

Viszonylag ritka, hogy valaki a hátán vagy a hasán aludjon, az emberek többsége inkább valamelyik oldalán tud kényelmesen álomba szenderülni. Most azonban kiderült, hogy nem mindegyik póz egészséges, sőt a két oldal közül valamelyik kifejezetten egészségtelen. Hogy melyik alvópózról van szó, a következő oldalon eláruljuk!

Jobb oldal

Ha te is a jobb oldaladon alszol inkább, van számodra egy rossz hírünk. Ez ugyanis Dr. John Duilliard szerint kifejezetten egészségtelen, és rögtön 4 okot is felsorolt, hogy miért szokjunk át a bal oldalunkra.

Ez a különbség

Biológia vagy anatómia órán már biztos tanultad, hogy a gyomor és a hasnyálmirigy a test bal oldalán helyezkedik el. Ha ezen az oldalon alszol, akkor automatikusan elősegíted az emésztést, és az enzimek is könnyebben dolgoznak majd. Aki viszont a jobb oldalán alszik, az bonyolítja a szervezet tevékenységét, mivel ilyenkor mindkét szerv megsüllyed, így akadályozod a tevékenységeiket. Mindemellett a nyirokrendszert is pozitívan befolyásolja a bal oldali alvás. De ez még nem minden!

Ebben is segít

A bal oldalon történő alvás a szívnek is kedvez, hiszen természetes módon támogatja a szív szivattyúzási funkcióját. Ám a jobb oldal esetében a vért felfelé kell pumpálnia, ami nehezebbé teszi a működését. Vegül, de nem utolsósorban a lép is a testünk bal oldalán található, mely a vér tisztításáért és a nyirokrendszer helyes működéséért felelős,ám a jobb oldali alvópóz ezt a feladatot is megnehezíti.