Még a legjobb barátai sem tudtak róla! A gyilkos kór legyőzte a magyar műsorvezetőt!

betöltés...

Az egész ország megdöbbent, amikor rákot diagnosztizáltak nála. Nagyon fiatalon elment a magyar televíziós

Már 29 éve elment, pedig még csak 70 lenne Déri János, néhai publicista és televíziós műsorvezető. Szinte kivétel nélkül mindenki szerette jellegzetes stílusa, lazasága és páratlan tudása miatt.

– Éleslátású fickó volt, vagány, csibész, de a humora volt a fő fegyvere. Ő mindennek rögtön a fonákját látta– meséli a Star magazinnak egykori kollégája és barátja, Fodor János.

Karrierje meredeken ívelt felfelé: ő indította a Nulladik típusú találkozások című paranormális jelenségekkel foglalkozó műsort, majd könyvet is írt a témában. Állandó résztvevője volt a Rádiókabarénak, és a Farkasházy Tivadar nevével fémjelzett Hócipő című folyóiratban jelentek meg az írásai. Napló gyermekeimnek című rovatának utolsó írása halála után egy héttel jelent meg.

Az egész ország megdöbbent, amikor az orvosok rákot diagnosztizáltak nála: a heidelbergi klinikán egy három és fél kilós daganatot operáltak le a tüdejéről. 1992-ben Mexikóból jelentkezett utoljára nyilvánosan. Hazaszállítását a légitársaságok sem vállalták, végü eszméletlen állapotban érkezett meg. Felesége és három gyermeke körében 1992. április 29-én 41 évesen hunyt el. Emlékét még ma is őrzi a Déri János-díj.

betöltés...