Karikó Katalin szembeszállt a kormánnyal és elmondta az IGAZAT a fertőzési és halálozási táblázatról! Lefognak döbbenni, de EZEK a valós adatok! EZT mindenkinek érdemes látnia!!

betöltés...

Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutató, a Pfizer/BionTech vakcina egyik fejlesztője szerint a közzétett adatokból nem kellene messzemenő következtetéseket levonni, azok ebben a formában teljesen félrevezetők. Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutató kulcsszerepet játszott a Pfizer/BionTech mRNS vakcinájának kifejlesztésében, mely az első koronavírus-vakcina volt a világon, és amelyből a legtöbb vakcina érkezett Magyarországra. Tegnap a kormány a Facebookon osztott meg egy táblázatot, amelyből kiderült, a második oltásukon is átesettek körében milyen arányban fertőződtek újra az emberek április 20-ig, és hányan haltak bele a koronavírus okozta betegségbe. Figyeljék a számokat:

A Pfizerrel oltottak körében 100 ezer oltásra 32 halálozás jut, a Szputnyik esetében ez a szám 1, ebből első ránézésre könnyen arra a következtetésre lehet jutni, hogy a Pfizer vakcinája "rosszabb". Azonban a közzétett adatokból ebben a formában nem derül ki, hogy melyik vakcina jobb vagy rosszabb, erről itt írtunk részletesen. A KÖZZÉTETT TÁBLÁZAT ALAPJÁN NEM LEHET MEGMONDANI, HOGY MELYIK VAKCINA VÉD JOBBAN A KÓRHÁZBA KERÜLÉSTŐL VAGY A HALÁLOZÁSTÓL, MERT AZ ÖSSZEHASONLÍTHATÓSÁG SEMMILYEN KÖVETELMÉNYÉNEK NEM FELELNEK MEG AZ ADATOK. Karikó Katalin Facebook-posztban reagált a megjelent táblázatra, gyakorlatilag ugyanazokat az érveket sorolja fel, melyekről mi is írtunk. Szerinte sajnálatosan lemaradt a táblázatból az az információ, hogy hány évesek voltak az elhunytak, ezt kötelező lett volna feltüntetni egy ilyen közleményben. Karikó Katalin úgy gondolja, a betegségek mellett a beoltottak és elhunytak korát is fel kell tüntetni, különben ez teljesen félrevezető információ.

betöltés...