Teljesen elszabadult a pokol a parlamentben Nekiment Jakab Péter Deutsch Tamásnak! Jakab hosszú hajú ficsúrnak nevezte Deutsch Tamást...

betöltés...

Elpattant egy húr Kövér László házelnöknél, miután Jakab Péter hosszú hajú ficsúrnak titulálta a Fidesz EP-képviselőjét, Deutsch Tamást. A jobbikos politikus Deutsch egy korábbi nyilatkozata miatt orrolt meg.

Mint megírtuk, a Parlamentben a napirend előtti felszólalások rögtön balhéval kezdődtek: a koronavírus-halálozás és a hétvégi terasznyitás miatt Szabó Tímea és Dömötör Csaba esett egymásnak. Ezzel nem lett vége, itt következett a második felvonás.

Jakab Péter nyers stílusa közismert, ha a parlamenti felszólalásokról van szó. A mai ülésen két mondatot tudott csak végigmondani, mielőtt az ülést vezető Kövér László belé fojtotta a szót.

- Tisztelt képviselőtársaim! Van Önöknél egy hosszú hajú ficsúr, úgy hívják, hogy Deutsch Tamás. Életében ha pár napot dolgozott… - kezdte Jakab Péter, de Kövér indulatosan a szavába vágott, és megvédte régi harcostársát:

- Képviselő úr, mérsékelje magát! Ne sértegessen olyanokat sem, akik a teremben vannak, olyanokat pláne akiknek nem áll módjukban válaszolni. Hogy jön ön ehhez, hogy egy európai parlamenti képviselőt így minősítsen? Szedje össze magát, és kezdje újra, különben el fogom venni Öntől a szót, előre figyelmeztetem! Elegem van! Elegem van a modortalanságaiból! – hadarta ingerülten a házelnök.

Kövér László házelnök nem tűrhette, hogy Jakab "ficsúrnak" nevezze Deutsch Tamást / MTI/Kovács Tamás– Örülök, hogy befejezte – vette vissza Jakab kissé pökhendien a szót, majd az előző minősítéseket meg nem ismételve folytatta Deutsch Tamásról szóló gondolatait:

– ...tehát ez az ember életében ha pár napot dolgozott a parlament falain kívül, akkor lehet, hogy sokat mondok. Harminc éve élősködik a nemzet nyakán. És ez a fideszes úri gyerek most mégis ahhoz vette a bátorságot, hogy lényegében „lepanelprolizzon” mindenkit ebben az országban, aki nem nagy lábon él, mit Önök, hanem egyszerűen, hétköznapi módon, akár egy panelben. Mit is mondott, milyen szót használt? Azt mondta, hogy „vérciki” - mondta Jakab.

A Jobbik elnöke itt Deutsch április elején a Telexnek adott interjújára gondolt, de kissé félreértelmezte a fideszes EP-képviselő szavait. Deutsch ott ugyanis arról beszélt, hogy amikor Jakab a parizeres kifliről posztol a Facebook-on, azt a hamis látszatot próbálja kelteni, hogy ő egy panelproli.

betöltés...