Drámai hír érkezett! Ezt már ne… Orbán Viktor pár perce bejelentette az ÉV LEGROSSZABB hírét! >>> Ez bizony Téged is érint! >>>

Most jött: őszig meghosszabbítaná a veszélyhelyzet idejére vonatkozó rendeleteket a kormány

A jelenleg is hatályban lévő, 2021. évi I. törvény, ami február 22-én lépett életbe, úgy szólt, hogy a kihirdetését követő 90. napon hatályát veszti – ez május 23-án lenne esedékes, a kormány azonban már most, egy hónappal a lejárati időpont előtt cselekedett – szúrta ki a Magyar Narancs.

A most beadott törvénymódosítás úgy rendelkezik, hogy a vészhelyzet a 2021. évi őszi országgyűlési ülésszak első ülésnapját követő 15. napon veszti hatályát. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a kormányrendeletek nem veszítik a hatályukat szeptember vége előtt, ugyanis az elmúlt években nem volt rá példa, hogy a kormány szeptember 15. előtt tartotta volna meg az őszi ülésszak első napját.

(Ez is érdekelheti: Nagy bejelentés várható: négymillió beoltottnál ezek a lazítások jönnek)

Mindezek mellett a törvény szövege olyan paragrafusokkal is kiegészül, amelyek lehetővé teszik a kormánynak, hogy akár korábban is megszüntesse a veszélyhelyzetet.

A javaslat indoklása szerint minderre azért van szükség, mert bár leszögezik, hogy „Magyarország Európa egyik legeredményesebb oltási programjával küzd a koronavírus világjárvány ellen”, de „az új vírusvariánsok Európa-szerte terjednek és Magyarországon is jelen vannak, ezért elengedhetetlen a fokozott védekezés”.