Lebénult Törőcsik Mari nevelt fia

betöltés...

Budapest — Vietnamban küzd az életéért Törőcsik Mari (80) és Maár Gyula fogadott fia, Son.

A Nemzet Színésznője ritkán beszél gyerekeiről, ám ezúttal kivételt tett: lányáról, Terézről és vele egyidős, adoptált gyermekéről, Sonról is őszintén mesélt Bérczes Lászlónak legújabb könyvében. Törőcsik elárulta, amit csak nagyon kevesen tudtak körülötte, hogy a Távol-Keleten élő fiatalember halálos betegséggel küzd, és csak egy 18 ezer dolláros (5,2 millió forint) gyógyszernek köszönheti az életét.

– Son Saigonban él a vietnami feleségével, Zsófival. Sajnos nagyon beteg, de már javul az állapota. Szinte teljesen le volt bénulva. Van rá egy különleges, nagyon drága gyógyszer, azt kellett megkapnia, különben meghal. Még egy papírt is aláírattak vele, hogy igényli és ki is fizeti a gyógyszert. Tizennyolcezer dollárt, gondolja el! Azonnal átutaltam neki húszezer dollárt, nekem sem volt egyszerű – vallotta be a Kossuth-díjas művész.

Törőcsik Mari egy vagyont mozgatott meg nevelt fia egészségéért /Fo­tó: Pozsonyi Zita

Törőcsik aggódó édesanyaként még azt is kiderítette, hogy a fiának szükséges gyógyszert magyar kutatók fejlesztették ki, és bámulatos módon hazánkban is gyártják.

– Teréz elkérte a gyógyszer leírását.... Kiderült, hogy ezt a fantasztikus gyógyszert magyar orvosok találták fel, és Gödöllőn gyártják! Persze senki nem tud róla. Ilyenkor szégyellem magam. Azt remélem, felgyógyul, és boldogan élnek a kislányukkal, az unokámmal, Máhr Ví Zsófival. A Ví állítólag valami nagyon jót jelent – fogalmazott őszintén a művésznő, aki felidézte lánya és fia nosztalgikus gyerekkorát is. – Teréz és Son nagyon jóban voltak. A konyhában mindig jól kibeszéltek bennünket, sőt ki is nevették az apjukat meg az anyjukat. És sokszor még igazuk is volt!

Háború hatására döntöttek

Törőcsik Mari és férje, Maár Gyula közös gyermekük, Teréz születése után, még a hetvenes években fogadta örökbe a vietnami kisfiút. Ekkoriban Magyarországon az örökbefogadást még nagy titok övezte, Törőcsik Mari azonban nyíltan vállalta a történetet. A házaspár a vietnami háború hatására szeretett volna egy árvát is örökbe fogadni, és hihetetlen módon két év alatt, a külügyminisztérium segítségével sikerült is adoptálniuk Sont.

betöltés...