Kiderült! Ezért halt meg Fülöp herceg! Itt az igazság! Belegondolni is rossz abba, hogy még mibe halt bele Fülöp herceg! Teljesen új fejlemény!

Kiderült!Ezért halt meg Fülöp herceg! Itt az igazság!Belegondolni is rossz abba, hogy még mibe halt bele Fülöp herceg ! Teljesen újfejlemény!

Megdöbbentő szavak: Fülöp herceg már nem akart élni

Fülöp herceg néhány héttel a 100. születésnapja előtt hunyt el. Bennfentesek szerint egyáltalán nem várta ezt a különleges napot, ahogy a nagy felhajtást sem, ami ezzel járt volna.

A 90. születésnapján még hangot is adott annak, hogy mennyire nem várja a 10. ikszet.

"Nem tudok rosszabbat elképzelni, mint a százévessé válást" – fogalmazta meg tömören a véleményét.

99 éves korában meghalt Fülöp herceg – közölte a Buckingham-palota.

A közleményben az olvasható, hogy Őfelsége, II. Erzsébet királynő mély gyásszal bejelenti, hogy szeretett férje, Őméltósága, Fülöp edinburgh-i herceg meghalt.

A közlemény szerint Fülöp herceg békés körülmények között távozott reggel a Windsori-kastélyban

– írja a Sky News.

Március 16-án engedték ki a kórházból a 99 éves Fülöp herceget. A brit királynő férje február 16-án feküdt be a londoni VII. Eduárd király kórházba, az első hírek szerint fertőzés miatt, később azt írták kisebb kardiológiai beavatkozást kellett elvégezni rajta.

Fülöp herceg júniusban ünnepelte volna 100. születésnapját és már 2017 őszén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől.

2012. június 9-én Londonban készített kép Fülöp edinburghi hercegrõl, II. Erzsébet brit királynõ férjérõl.MTI/EPA/Karel Prinsloo

A herceg az elmúlt években több alkalommal is kórházi kezelésekre szorult fertőzéses és belgyógyászati panaszok miatt, de a mostani volt az eddigi leghosszabb kórházi tartózkodása.

Komoly szívproblémái is voltak az elmúlt években. A legnagyobb riadalmat az okozta, amikor a herceget 2011 karácsonyának előestéjén mellkasi fájdalmak miatt a királyi család téli rezidenciájáról, Sandringham kastélyából a légierő helikopterével kellett kórházba szállítani. Akkor szívkoszorúér-elzáródást diagnosztizáltak nála, és a panasz okát szívkatéteres beavatkozással, valamint egy artériatágító betét beültetésével sikeresen megszüntették.

A királyi ház legidősebb tagja volt

1953. június 2-án a londoni Buckingham-palotában készített kép II. Erzsébet brit királynõrõl és férjérõl, Fülöp edinburghi hercegrõl.MTI/AP/Leslie Priest

Fülöp a görög és a dán királyi családba született 1921-ben Korfu-szigetén. Miután családját száműzték az országból Fülöp Franciaországban, Németországban és Nagy-Britaninában végezte el tanulmányait, majd 1939-ben, 18 évesen belépett a Brit Királyi Haditengerészetbe. A II. világháború alatt az Indiai-óceánon és a Földközi-tengeren teljesített szolgálatot.

Erzsébettel 1934-ben találkoztak először, 1939 júliusától kezdtek levelezni egymással.

A II. világháború után Erzsébet apja, VI. György engedélyt adott Fülöpnek, hoyg feleségül vegye a hercegnőt, az esküvőjüket 1947. november 20-án tartották meg.

Az eljegyzés bejentése előtt Fülöp lemondott a görög és dán királyi címeiről, brit állmapolgár lett, és felvette a Mountbatten nevet. Amikor Erzsébet 1952-ben királynő lett, visszavonult az aktív katonai szolgálattól, 1957-ben pedig hivatalosan is brit herceg lett.

2011. június 16-án az ascoti derbin készített kép II. Erzsébet brit királynõrõl és férjérõl, Fülöp edinburghi hercegrõl.MTI/AP/Alastair Grant

Fülöpnek és Erzsébetnek négy gyereke született: Károly herceg, Anna hercegnő, András herceg és Eduárd herceg.

Fülöp a királyi ház legidősebb tagja volt, és ő szolgált a leghosszabb ideig házastársként egy brit uralkodó mellett.

Az edinburghi herceg és a brit uralkodó – akinek április 21-én lesz a 95. születésnapja – tavaly novemberben ünnepelte 73. házassági évfordulóját.

A halálhír bejelentése után az Egyesült Királyság összes középületén félárbocra eresztették a brit lobogót. Ezzel az Egyesült Királyságban nemzeti gyász kezdődött, amely a herceg temetéséig tart.