Megdöbbentő tények derültek ki a Pfizer vakcinájáról

betöltés...

A British Medical Journal (BMJ) nevű brit orvosi folyóirat tegnapi cikkéből megtudhattuk, hogy hackerek a „sötét weben” (Dark Web) hozták nyilvánosságra az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) levelezését a Pfizerrel. Az EMA vizsgálata ugyanis kiderítette, hogy a hatékonysági és biztonságossági vizsgálatokban használt vakcina minősége sokkal jobb volt, mint a sorozatban gyártotté.

Egy 2020. november 23-i e-mail szerint különösen a sértetlen mRNS-molekulák – lényegében a hatóanyag – alacsony aránya volt feltűnő. Sok molekula hiányos, vagy éppen módosult állapotban került a fiolákba. A kifogástalan molekulák aránya hetvennyolcról ötvenöt százalékra csökkent. Ennek a hatása kiszámíthatatlan – írták a szakértők.

Az EMA végül december 21-én engedélyezte a Pfizer/BioNTech vakcináját, azzal a megjegyzéssel, hogy a járvány körülményei között elegendően biztonságos és állandó a minőség. Nem világos, hogy az ügynökséget mivel győzték meg. Egy november 25-i, ismeretlen, USA-beli címről érkező e-mail szerint a kifogástalan RNS aránya visszament hetven-hetvenöt százalék közé.

Az EMA szerint a kiszivárgott levelezés ugyan hiteles, de az azt nyilvánosságra hozók a saját szempontjaik szerint válogattak belőlük, és címeket adtak hozzájuk. Az ügy most lehetőséget ad arra, hogy a gyártók az RNS instabilitásának problémájáról nyílt vitát folytassanak. Az összes új generációs RNS-vakcina – a Pfizeren felül például a Moderna, a CureVac gyártmányai – emiatt igényelnek komoly hűtést.

Az mRNS szálon még a kismértékű degradáció is nagyon lelassíthatja vagy megakadályozhatja a szál transzlációs képességét, emiatt a célantigén nem teljes kifejeződéséhez vezethet

– írta a biofarmakológia professzora, Daan J. A. Crommelin egy szaklapban. Szerinte az engedélyező hatóságoknak még ki kell dolgozniuk az mRNS vakcinákra illő előírásokat. A BMJ hiába kérdezte a Pfizert, a Modernát, a CureVacot, a brit engedélyező hatóságot (MHRA) és az amerikai engedélyező hatóságot (FDA), egyik sem válaszolt arra a kérdésre, hogy milyen mennyiségű sértetlen mRNS-t tartanak elfogadhatónak. Mindannyian arra hivatkoztak, hogy az adatok bizalmasak és kereskedelmi titkot képeznek.

Vessük ezt össze a magyar ellenzék és az Európai Unió illetékeseinek azzal a folyamatosan hangoztatott vádjával, hogy a kínai és az orosz vakcinákról nem tettek közzé elegendő adatot, nem elég „átláthatóak”. A helyzet az, hogy sürgős volt a vakcinák kifejlesztése, az emberiség legjobb tudósai ennyi idő alatt ennyire voltak képesek. Minden félnek ennek megfelelő szerénységet kellene tanúsítania, és be kellene látni, hogy a tudósok nem istenek, a politikusok pedig még kevésbé. Igen, a nyugati tudósok és politikusok sem azok!

Pfizer: a 2. oltás után ezekkel a mellékhatásokkal számolhat! A megfigyelések szerint a koronavírus oltás 2. dózisa után jóval erősebben jelentkeztek. Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap írta meg, hogy az izraeli koronavírus ellen oltottak a 2. adag Pfizer vakcinára erőteljesebben reagálnak.

Izraelben már több mint 2 millió Pfizer vakcinát adtak be, amik alapján a következő mellékhatásokkal lehet számolni:

gyakori: neurológiai tünetek, mint pl. rövid időn belül elmúló arcidegzsába, a szájban fémes vagy keserű íz és egyéb, még vizsgálandó reakciók. fáradtság fejfájás százalékában szédülés láz izomfájdalom hányinger borzongás és hidegrázás gyakori: fájdalom, bőrpír és duzzanat az oltás helyén, a kar ideiglenes mozgáskorlátozottsága, helyi elszíneződés, a nyirokcsomók duzzanata, kiütés vagy helyi gyulladásenyhe: ízületi fájdalom, hasi fájdalom, hasmenés, gyors pulzus, hőhullámok, és étvágytalanság Lehetséges okozati összefüggést találtak allergiás reakcióknál (7%) : az arcideg időleges gyengülése és lebénulása, vérzőpontokat okozó ITM

Ez is érdekelheti:

Szputnyik V: hogyan működik az orosz vakcina?Ezek a brit mutáció tünetei Ezt jó, ha tudja a kínai vakcináról Koronavírus tünetei napról napra Az egészségügyi minisztérium adatai szerint a csaknem 2 millió beoltottból körülbelül 15, súlyos alapbetegségben szenvedő ember igényelt kórházi kezelést az oltás után, s a vizsgálat megállapította, hogy a kórházba kerülésüket többnyire alapbetegségük, nem pedig az oltás okozta.

Forrás: ATV, Fotó: MTI/EPA

betöltés...