Drámai hír! Halálközeli állapotba került, azonnal kórházba vitték a magyar színészt!

Straub Dezsőt, a Vidám Színpad művészét megviselte az elmúlt időszak: elkapta a koronavírust, kórháza került, és elvesztette közeli barátját, Böröndi Tamást, aki ugyancsak megfertőződött. A bajokat még az is tetézi, hogy az elmúlt egy évben alig dolgozott, így az anyagi forrásai jócskán megcsappantak.

– Jobban vagyok, de azért akadnak kisebb problémák. A korábban lézeresen operált szememen kis vakfolt keletkezett, ami azóta is megmaradt, a memóriám pedig sokáig akadozott: voltak dolgok, amik egyszerűen kiestek – kezdi a színész a Star magazinnak, arra a kérdésre válaszolva, hogy maradtak-e szövődményei a koronavírus-fertőzése után. Ahogy magyarázza, fáradékonyabb is lett, de ami a legjobban megviseli, az a munka hiánya, szürkének és fénytelennek látja a hétköznapokat.

Tavaly márciusban kaptam utoljára fizetést. Az első hullám elején próbálam segíteni a bajba jutott kollégáknak, utaltam nekik pénzt, de most már én sem vagyok jobb helyzetben. Feléltem a tartalékaim, már csak a csodában bízom – mondja szomorúan a színész, aki nemrég eladta régi, korszerűsítésre szoruló házát, és egy könnyebben fenntartható kisebbet vett helyette – az építkezés utolsó fázisában ő tolta a talicskát, ezzel is sokat spórolt.

STRAUB DEZSŐ ÚJRA BOLDOG /FOTÓ: RAS- ARCHÍVUM