Eladta a játékait a kisfiú, hogy fizesse kutyája orvosi kezelését

A 4 éves dobermann, Copper egy érzelmi támogató kutya, aki a fiatal gazdájának segít minden nap az Egyesült Államokban található Fairportban. A 10 éves Connort 2016-ban posztraumás stressz szindrómával, figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral és szorongás miatti éjszakai rohamokkal diagnosztizálták.

A kutyus hatalmas segítséget nyújt a rohamok kezelésében, mert ő az első aki észreveszi ezeket és rögvest szól a kisfiú anyukájának. 2017 decemberében azonban Copper erősen zihálni kezdett, valamint a járás is nehézkesen ment neki.

Az állatorvos szerint Wobbler-szindróma alakult ki nála, mely következtében az eb koordinálatlanná válik. A folyamatos orvosi vizsgálatok és kezelések nagyon drágák, ezért a kisfiú úgy döntött hogy az összes játékát eladja, a befolyt összeget pedig a legjobb barátja kezelésére költi.

“Berohant a játszószobába és teljesen kiürítette azt – ez az Ő döntése volt. Azt mondta, hogy Copper fontosabb bármelyik játékánál.” – mesélte az édesanya.

A kutyus jelenleg egy lézeres terápián vesz részt, amely javítja a mozgási képességét. A család bízik Copper felépülésében, reménykednek a legjobbakban és nagyon köszönik az eddig kapott segítséget.

Mi is nagyon reméljük, hogy felépül a kutyus. Kívánjuk, hogy még sokáig együtt maradjanak.