Úgy láncolták ki a pitbullt, hogy a fejét se bírta mozgatni – az állatvédők azonnal cselekedtek

betöltés...

Kerry Haney a Don’t Bully Us Rescure állatmentő egyesület tagja az egyik este éppen pihent, amikor a telefonja elkezdett csörögni. De nem csak egy hívást kapott, több tucat smst és telefonhívást kapott pár óra alatt. Mindenki azt mondta, hogy láttak egy pitbullt, aki borzalmas helyzetben van.

A kutya a családi udvar hátsó kertjében volt kiláncolva olyan brutálisan, hogy képtelen volt megmozdulni – olyan szorosan volt a fához kötve, hogy még a fejét is képtelen volt megmozdítani. Kerry azonnal elindult a helyszínre – még pizsamában – hogy megnézze a kutyát és beszéljen a gazdájával.

De amikor kiért a helyszínre, addigra a kutya már eltűnt. Felhívta a rendőrséget és az egyik tiszt elmondta neki, hogy mindent megtettek a kutya biztonsága érdekében. Max-et nem bírták kiszabadítani, de a gazdával tudtak beszélni, aki végül eloldozta a kutyát.

Kerry sajnos semmit sem tehetett a várakozáson kívül.

Egy hét múlva pedig elvették a kutyát a gazdájától és elszállították őt az egyik menhelyre. A gazdára várt egy tárgyalás, addig a kutyának hivatalosan itt kellett maradnia, majd csak az ítélethozatal után döntenek a sorsáról.

Kerry és a többi állatvédő el szerette volna a menhelyről vinni Maxot, de ők nem engedték. Csak azután adták ki a kezeik közül, miután a kutyuson végeztek egy szívférgesség tesztet és az pozitív lett. Ezután a vezetőség úgy döntött, hogy az állatvédő szervezet jobb kezelést tud adni a kutyának és engedték, hogy elszállítsák.

Mivel Kerry volt az első, aki intézkedett a kutyus ügyében – úgy döntött, hogy örökbe fogadja Maxet.

Végre megkapta a második esélyt az élettől, amit annyira megérdemelt!

A hölgy hamar rájött, hogy Max milyen kedves természetű és nyugodt lelkű kutyus.

“Nem is értem, hogy a gazdája miért bánt vele ilyen szörnyen, Ő egy nagyon kedves természetű kutya.” – mesélte az újdonsült gazdi.

Max soha nem tapasztalhatta meg az igaz szeretetet, de Kerry és a családja mindent elkövet azért, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsák neki.

“Ő egy nagy testbe bújt kölyök. Minden kutyánál jobban szeret játszani és ha leszülsz a kanapéra, ő egyből odajön hozzád egy kis simogatásért kuncsorogva. Mindenki imádja őt és mára már teljes mértékben beilleszkedett, ő is része a mi kis családunknak.” – folytatta Kerry.

“Még a munkába is elkísér, leül mellém és csak rágcsálja a csontját. A postás és az utcán elhaladó gyerekeket se ugatja meg. Tényleg egy farkasbőrbe bújt bárány.” – tette hozzá.

Nagyon örülünk, hogy ilyen jó családhoz került Max és reméljük, hogy el tudja felejteni azt a sok szörnyűséget, ami az előző életében történt. Te mit tennél az előző gazdájával, aki ilyen rosszul bánt vele? Írd le kommentben a véleményed és oszd meg barátaiddal is ezt a megható történetet a Facebook-on!

betöltés...