Kiderült az igazság: Zámbó Jimmy egyszer fegyvert fogott Pataky Attilára

A 22 évvel ezelőtti eseményt Lagzi Lajcsi elevenítette fel.

A történet 1998 őszéig nyúlik vissza. A TV2 egy¬éves születésnapja után jött ugyanis az ötlet – mesélte Lagzi Lajcsi a Life TV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában, hogy szervezzen egy Dáridó-turnét. Lajcsi Zámbó Jimmyt és Pataky Attilát kérte fel társnak, és ezzel összeállt a sikertrió. A turné a Három Királyok nevet kapta – Lajcsi a mulatós zene, Jimmy a popzene, míg Pataky a rockzene királya volt.

A fegyver egy miskolci koncert alkalmával került elő. Pataky Attila ugyanis egy szokatlan kéréssel állt elő. „Mindenki tudta, hogy Pataky számára mennyire fontos szerepet tölt be a szülővárosa, Miskolc, ezért is rukkolt elő az ötlettel, hogy mi lenne, ha kivételesen ő zárná a koncertet. Nekem ezzel semmi problémám nem volt, sőt tök jó ötletnek találtam, Jimmyvel ellentétben” – idézi Lajcsi visszaemlékezését, hogy miért került a fegyver Pataky halántékához a Bors.

A portál megkereste az Edda frontemberét, aki úgy fogalmazott: „Nyugodjon békében, remélem, a következő életében lesz alkalma jóvá tenni az ügyes-bajos dolgait. Voltak furcsaságai, akár a fegyverével kapcsolatban is, amivel mindig összevissza hadonászott. De ő már csak ilyen volt. Úgy volt, ahogy Lajcsi felidézte, de nem szeretnék ennél többet mondani.”

atv.hu