Orbán Viktor drámai kijelentést tett: "késhegyre menő vita zajlik arról, mi legyen a gyerekeinkkel"

betöltés...

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Budapest XXII. kerületében lévő Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium új középiskolai épületének átadása alkalmából mondott beszédet.

Beszédében arról szólt a miniszterelnök, hogy egyre erősebb a vita, amely arról szól, hogy mi legyen a gyerekeinkkel. „Milyen hatások érjék őket? Milyen értékek alapján rendezzék be az életüket? Hogyan viszonyuljanak magyarságukhoz, családjukhoz, sőt a tulajdon nemükhöz?” – fogalmazott.

Kijelentette: határozott választ kell adni arra, "mi az, amit mi akarunk átadni majd az utánunk jövő nemzedékeknek", hogy "ne szakadjon meg az a hagyomány, amely bennünket ezer év magyarjaival összeköt", hogy "megértsék, nekik is hozzá kell tenniük a számukra kiszabott időt ehhez az ezer évhez, hogy a következő ezer év se történhessen meg nélkülünk".

Ha az "Ön kicsoda és miért?" egyszerű kérdésére "tudjuk a megfelelő választ, akkor nagy baj már nem történhet velünk az életünkben. És mi azt szeretnénk, hogy ne történjen baj gyermekeink és unokáink életében sem" - fogalmazott Orbán Viktor, kiemelve: ez az iskola a legalkalmasabb helyek egyike arra, hogy megtanítsa a növendékeinek, kik ők, kik vagyunk mi, magyarok, és miért, vagyis mi a küldetésük ebben az életben.

Ön kicsoda és miért?

Ön kicsoda és miért?

Közzétette: Dömötör Csaba – 2020. október 17., szombat

atv.hu

betöltés...