Kocsis: Ha a kormány megfogadta volna Gyurcsány "tanácsait", leállt volna az ország

Ha a kormány megfogadta volna Gyurcsány Ferenc "tanácsait", már rég leállt volna az ország - reagált Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szombaton a Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének szintén szombati bejegyzésére.

Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán azt írta: "ha most nem tesztelünk eleget, akkor leállhat az egész ország. És erről csak a kormány tehet majd". Ezért a DK követeli az ingyenes koronavírus-tesztet, "hogy ne álljon le az ország".

A DK elnöke szerint Magyarországon nem követik az Egészségügyi Világszervezet protokollját, amely szerint annyit kellene tesztelni, hogy a pozitív tesztek aránya ne lépje át az 5 százalékot. Ez utoljára szeptember elején teljesült.

Kocsis Máté erre reagálva úgy fogalmazott "kutya nehéz higgadtan fogadni Gyurcsány kioktatását és újabb hazugságait". "Ha a kormány megfogadta volna az ő úgynevezett tanácsait, már rég leállt volna az ország" - tette hozzá.

A baloldal vezére "a nyári takarékláng után magasabb fordulatra kapcsolta az álhírgyárat" - fogalmazott a fideszes politikus.

Kocsis Máté rámutatott: Gyurcsány Ferenc arról nem szól, hogy "éppen ő és az emberei voltak a legnagyobb kerékkötői a járvány elleni védekezésnek". Ők nem támogatták a veszélyhelyzet meghosszabbítását, nem szavazták meg a koronavírus elleni törvényt, kamuvideókkal járatták le az egészségügyet és külföldön rágalmazták Magyarországot - sorolta.

Kocsis Máté közölte, hogy a laboratóriumok mostanáig több mint 860 ezer PCR-vizsgálatot végeztek a nemzetközi standardok alapján, túlnyomó részt ingyenesen. "Köszönet érte az egészségügyi dolgozóknak!" - zárta bejegyzését a Fidesz frakcióvezetője.

atv.hu/MTI