9 jel, ami arra utal, hogy a világ legritkább személyiségtípusába tartozol – a népesség mindössze 2%-a tartozik ide

Tudod, miért van az, hogy egyes emberek látványosan híresebbek és sikeresebbek másoknál? Gondolkodtál már el azon, te miért nem tartozol közéjük? Mi különbözteti meg ezeket az embereket a többiektől? A válasz, amit keresel: az INTJ személyiségtípus.

Az INTJ személyiségtípus napjainkban felkapott kifejezés a médiában. Az INTJ egyike a Myers–Briggs-típuselmélet által meghatározott személyiségtípusoknak, és általában a sikeres emberek tartoznak ebbe a csoportba. A rövidítés jelentése: Introvertált, iNtuitív, Gondolkodó, Megítélő.

Számos híres személyiség (többek között Mark Zuckerberg, Stephen Hawking, Beethoven, Jay-Z) is ebbe a személyiségtípusba tartoznak. De fiktív karaktereket (például Batman, és az Éhezők viadalának főhőse, Katniss Everdeen) az INTJ csoportba sorolnak. Íme néhány vonás, amelyeknek az ilyen személyiségű emberek birtokában vannak. Olvass tovább, hogy megtudd, te is közéjük tartozol-e.

1. Introvertált

Introvertált ember vagy, és szereted magadban tartani a gondolataidat. Nyugodt és visszafogott személyiség vagy, és nem szereted a hangos, feltűnő embereket. Úgy gondolod, hogy azok az emberek, akik folyton magukról beszélnek másoknak, harsányak és kellemetlenek.

Szereted a csendes környezetet, és csak néhány kiválasztott személlyel osztod meg a gondolataidat, érzéseidet. Nem teremtesz könnyen kapcsolatokat. Szereted megtartani magadnak a személyes dolgaidat, és nem szeretsz dicsekedni. A munkádat bizonyos értelemben titokzatosság övezi, és nem szereted megosztani azt az emberekkel, ami hozzásegíthet a sikerhez.

2. A technológia szerelmese

Imádod a kütyüket, és a technológia a legjobb barátod. Szereted, ha minden elektronikai készülékből a legújabb modell áll a rendelkezésedre, és mindig naprakész vagy az aktuális frissítésekkel. Tudod, mikor jelenik meg a legújabb iPhone, vagy a kedvenc számítógépes játékod Androidra. Te a technológia révén fedezed fel magadat, anélkül, hogy túlságosan hangos, vagy extrovertált lennél.

3. Ítélkezel

Mindenről megvan a véleményed? Szerettél volna már felpofozni valakit, csak mert úgy gondoltad, nincs igaza abban, amit mond? Nos, ha igen, akkor szinte biztosan INTJ személyiség vagy. Az INTJ típusú emberek nagyon közvetlenek, és nem gondolkodnak, mielőtt kimondanának valamit, ezért arrogánsnak és bántónak tűnhetnek. Noha nem szándékosan bántanak meg másokat, ez mégis gyakran előfordul.

4. Született vezető vagy

Ha egész életedben vezető voltál, és az emberek akaratlanul is hallgatnak rád különösebb erőfeszítésed nélkül, akkor az INTJ típushoz kell tartoznod. Egyedülálló varázsod van, ami vonzza és vezérli az embereket.

5. A kritika a barátod

Míg a legtöbb ember a hízelgésben és a bókokban hisz, te ennek éppen az ellenkezőjét vallod. Nem bánod a kritikát, mivel megpróbálod megismerni a hibáidat, hogy kijavíthasd azokat. Nem idealizálod a tökéletességet, de mindig fejleszted önmagadat.

6. Szeretsz más lenni

Más vagy, mint a többi ember, és ezt egyáltalán nem bánod, sőt, örülsz neki. Ez a tulajdonság jelentősen megkülönbözteti az INTJ típust a Myers–Briggs-típuselmélet 15 másik típusától. Ők ugyanis elfogadják azt a tényt, hogy valamiben mások, és akár még viccelődnek is rajta. Ha például kövérek, akkor is pontosan így szeretik magukat.

7. Komoly elveid vannak

Az INTJ személyiségeknek szigorú elveik vannak, és mindig ezekre alapozzák a döntéseiket. Mindig tartják magukat az elveikhez, és soha nem térnének el ezektől. Fegyelmezetten és magas erkölcsi normák szerint élnek. Felelősséget vállalnak a tetteikért, ragaszkodnak az etikájukhoz és a meggyőződésükhöz.

8. Kíváncsi kutató vagy

Amikor az INTJ kellőképpen érdekes témát talál, azonnal kutatni kezd, hogy többet megtudjon a történetéről, keletkezéséről, és egyéb részleteiről. Akár könyveket is vásárolsz a vonatkozó témában, és felveszed a kapcsolatot a terület szakértőivel is. Természetednél fogva kíváncsi vagy, és szeretsz tanulni. Ez a törekvés képessé tesz arra, hogy sok mindent megismerj, és sikereket érj el, még akkor is, ha te sokszor nem is tudsz róla, hogy jó úton haladsz.

9. Született romantikus vagy

Kifejezetten romantikus alkat vagy, és hiszel abban, hogy megtalálhatod az igaz szerelmet, akivel az egész életedet leélheted. Tudod, hogy csak egyetlen ember való hozzád ezen a világon, és igyekszel megtalálni őt. Nem szeretsz randizni vagy flörtölni, szívesebben maradsz otthon, és nézel meg egy romantikus filmet (mondjuk a Szerelmünk lapjait).