10 filmdráma, amelyet ha megnézel, percekig nem fogsz tudni megszólalni!

Ha szereted az elgondolkodtató, érzelmileg megindító drámákat, akkor itt van most egy 10-es lista, amely olyan filmeket tartalmaz, hogy nem fogsz szóhoz jutni, miután bármelyiket is megnézted.

1. A régi város (Manchester by the Sea)

Színészek: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler

Lee Chandler (Casey Affleck) egy csendes, magányos, de olykor lobbanékony természetű srác, aki visszatér kis szülővárosába, Manchester by the Sea-be, bátyja temetésére. Lee bátyja gyerekeinek gyámja lesz, és szembe kell néznie maga mögött hagyott múltjával is.

2. Logan

Színészek: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Dafne Keen

2029-et írunk. A mutánsok eltűntek, vagy eltűnő félben vannak. Logan teljes izoláltságban él a mexikói határ közelében, sofőrként keresve a kenyerét. Azonban nem tud elbújni a világ elől, mikor egy titokzatos nő arra kéri őt, hogy vigyázzon egy igazán különleges lányra, így ettől a perctől Logan nem tudja elkerülni a sorsát.

3. Holdfény

Színészek: Shariff Earp, Naomie Harris, Mahershala Ali, Janelle Monáe, Alex R. Hibbert

A film egy amerikai színesbőrű fiatalember életét mutatja be, a gyerekkortól a felnőtté válásig, annak útkeresésétől, az emberi kapcsolatoktól, az identitástól kezdve egészen a szerelem megtapasztalásáig.

4. Mama

Színészek: Alex Brendemühl, Penélope Cruz, Asier Etxeandia

A film Magda történetét meséli el, aki megtapasztalja a 2010-2012 között zajló spanyolországi válságot. Először a munkanélküliséggel találja szembe magát, majd egy fiatalabb nőért elhagyja a férje, és még egy betegséggel is szembe kell néznie. De Magda nem adja föl…

5. Bábel

Színészek: Cate Blanchett, Brad Pitt, Gael García Bernal

A marokkói sivatagban elsül egy fegyver, ami egy amerikai turista házaspár életét teljesen megváltoztatja, és további négy, a világ különböző országaiban élő család életére is hatással lesz. Kultúrák, a nyelvek és sorsok bonyolódnak egymásba.

6. A rettenthetetlen

Színészek: Mel Gibson, Sophie Marceau, Patrick McGoohan

Ebben a filmben Mel Gibson már a rendezői tehetségét is megvillantja. A skót-angol háborút, harcokat bemutató grandiózus alkotás összesen 5 Oscar-díjat zsebelt be.

7. A kétszáz éves ember

Színészek: Robin Williams, Embeth Davidtz, Sam Neill

Az új évezred első évtizedében Richard Martin (Sam Neill) vásárol egy NDR-114-es típusú új robotot. A masinát, a legkisebb családtag után, Andrew-nak keresztelik (Robin Williams). A robot dolga, hogy vezesse a háztartást: mosson, takarítson, rendet tartson, megszereljen dolgokat, de emellett emberi szoftvert is tartalmaz, aminek köszönhetően többek között képes a gyerekekkel játszani. Egy nap Andrew viszont elindul, hogy felfedezze az emberré válás rejtelmeit.

8. München

Színészek: Eric Bana, Daniel Craig, Matthieu Kassovitz

1972. szeptemberében 900 millió tévénéző szeme láttára egy terrorcselekmény történik, amely megváltoztatja a világot. A müncheni nyári olimpiai játékok második hetében palesztin szélsőségesek az olimpiai faluban megölnek két izraelit és másik két embert pedig túszul ejtenek. A film ennek a tragikus eseménynek állít emléket.

9. Lekapcsolódás

Színészek: Paula Patton, Alexander Skarsgard, Jason Bateman, Max Thieriot

Egy munkamániás ügyvéd, akinek a kezében mindig ott van a telefon, egyszerűen képtelen időt szakítani a családjára. Egy házaspár kapcsolata kihülőfélben van, inkább a felek az internetes világukkal vannak elfoglalva. Egy volt rendőr, aki özveggyé vált, megpróbál segíteni fiának, akit egy rosszindulatú osztálytársa zaklat az interneten. Egy ambíciózus újságírónő óriási lehetőséget lát, hogy megalapozza szakmai sikerét, ha végre leközölhet egy cikket arról a tiniről, aki felnőtt oldalaknak nyújt szolgáltatásokat. A jelenlegi életünkről mesélnek a bemutatott cselekményszálak.

10. A zongorista

Színészek: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Frank Finlay

A film a második világháború szörnyűségeit mutatja be egy lengyel. rendkívül tehetséges zongorista szemén keresztül. Roman Polanski rendkívül megrázó filmjét nem lehet érzelmek nélkül végignézni.