Méretes kígyóra bukkantak a sepsiszentgyörgyi Kauflandban

A törökországi import fügés dobozból kúszott elő.

Fotó: Biszok Attila-Zsolt

Hatalmas riadalmat okozott a minap egy méretes kígyó felbukkanása a sepsiszentgyörgyi Kaufland szupermarketben. Az állatot egy vásároló fotózta le, amint a cherryparadicsomok dobozán kúszik. Az esetről azonnal értesítették a bevásárlóközpont alkalmazottait, a cég az őrző-védő szolgálat embereinek segítségét kérték.

Mivel a bevásárlóközpont munkatársai megijedtek az állattól, agyonütötték és kidobták az Olt folyó partjára. Egy háromszéki állatorvos, Sikó Barabás Sándor elmondta, az állat ártalmatlan volt, ám nagyon hasznos siklóként azonosította.

Mint később kiderült, a sikló egy törökországi fügeszállítmánnyal érkezett az erdélyi Kauflandba. Daniela Spiridonescu, a cég képviselője a következő közleményt adta ki az eset után: “Azonnal visszavontuk az árut, kitakarítottuk a területet és visszaállítottuk az üzlet higiéniai körülményeit”.

Ugyanakkor hozzátették, a Kaufland minden üzletében elrendelték a törökországi fügekészletek azonnali visszavonását és felvették a kapcsolatot a törökországi beszállítóval, amelytől magyarázatot kértek az esetre.