Az aszpirin nem csak egy egyszerű gyógyszer, 8 különböző problémára is gyógyírt jelent!

betöltés...

Az évtizedek alatt az egyik legnépszerűbb, elsősorban fájdalomcsillapító gyógyszerévé nőtte ki magát, hiszen ha valaki fejfájással küzdött, elég volt bevennie egy aszpirin, és máris enyhültek a panaszai. Azonban emellett még számtalan módon kihasználhatjuk az aszpirin jótékony hatását. Íme, hogyan!

1. Gyógyír a pattanásokra

Egy szem aszpirint zúzz porrá, majd adj hozzá pár csepp vizet. Az így kapott pasztát kend rá a pattanásaidra, majd hagyd ott pár percig. Ezután szappanos vízzel mosd le, így hamarosan csökkenni kezd a gyulladás, és a pattanás is elmúlik.

2. Bőrfiatalító hatása van

Az aszpirinben található szalicilsav képes semlegesíteni az elhalt bőrsejteket, és szabályozza a faggyúmirigyek váladéktermelődését, ezzel javítva a bőrréteg egészségén. 5 darab aszpirint zúzz porrá, adj hozzá kevés vizet, és egy kiskanál mézet. Ezzel kend be az arcodat, hagyd magadon 10 percig, majd utána mosd le magadról a szépítőszert langyos vízzel.

3. Megfékezi a korpásodást

Zúzz porrá két szem aszpirint, ezt keverd bele a samponodba, pár hajmosás után kevesebb lesz a korpa, vagy akár meg is szűnhet a probléma.

4. Eltünteti az izzadságfoltokat

Ha a fehér pólóid megsárgultak a verejték miatt, akkor zúzz porrá pár aszpirint, és adj hozzá fél bögre vizet, majd ezt a keveréket töltsd rá a foltos részre, hagyd legalább 2 órán át ázni, majd utána tedd a pólót a mosógépbe, és mosd ki.

5. Egészségesebbé válik a haj

Az aszpirinnek köszönhetően fényesebb, dúsabb, egészségesebb lehet a hajad. 6-8 szem aszpirint kell porrá zúznod, majd egy pohár langyos vízbe feloldanod, majd kend fel az oldatot a hajadra, hagyd magadon 10 percig, végül langyos vízzel öblítsd le.

6. Feloldja a zsíros szennyeződéseket az edények faláról

Mindössze annyi a dolgod, hogy pár szem aszpirint összezúzol, hozzáadsz némi vizet, majd utána nekilátsz a piszkos, zsíros edények elmosásának.

7. Megnöveli a vágott virágok élettartamát

Ha szeretnéd, hogy a vágott virágok több ideig pompázzanak a vázában, akkor dobj a vízbe egy szem aszpirint.

8. Enyhíti a rovarcsípések okozta kellemetlen tüneteket

Ha kiránduláskor megcsíp a szúnyog, pók, egyéb rovar, és kéznél van az aszpirin, akkor zúzd porrá, és azzal kend be a csípés helyét. Ha minden jól megy, pár pillanat után már enyhülést tapasztalhatsz.

betöltés...