Az iskola, ahol a gyerekek büntetés helyett meditálnak. A magyar iskolákba is bevezethetnék

Képzeljünk el egy olyan elemi iskolát, ahol a gyerekek az oktatási napot légzőgyakorlatokkal kezdik, jógázhatnak, és ahelyett, hogy az igazgatói irodába küldenék, ahol büntetésben részesülnének, inkább relaxációs szobába mennek, ahol teljesen ellazult és kiegyensúlyozott állapotban vezetik le a feszültséget.

Nos, ilyen létezik, még pedig az amerikai Nyugat-Baltimore-i Robert W. Coleman Elementary iskolában, ahová nem gazdag szülők elit gyerekei járnak, hanem hátrányos helyzetű, szegényebb afro-amerikai gyerekek.

A környéken korábban magas volt a bűnözési ráta, így a gyerekek is rossz példát láttak, ami az iskolai oktatás színvonalára is kihatott. Azonban az új módszer csodákat tett, ugyanis bevezették a relaxációs és feltöltődési termet, így a problémás gyerekek (és nemcsak) a meditáció, és különböző légzési és elmegyakorlatok hatására sokkal kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lettek.

Ez a terem a béke, a csend, a harmónia szigete. Nem csak a gyerekek, de a tanárok és az iskolai személyzet is kipihenheti itt magát.

Érdemes lenne ellesni az ötletet, a mi gyerekeink hasznára válhatna egy ilyen új, elmenyugtató és pihentető iskolai módszer.

9/28: One School's Alternative to Detention

One school in Baltimore is challenging the way we approach behavioral problems in school by introducing meditation to the kids. And their approach is paying off. Read more: http://bit.ly/2dtFwj2

Posted by Blavity on Wednesday, September 28, 2016