7 ok, amiért végre elhiszed, hogy nem is olyan rossz az egyedüllét!

betöltés...

Noha sok ember hajlamos az ideje nagy részét egyedül tölteni, úgy tűnik a közvélemény igencsak negatívan áll ehhez a dologhoz. Az általános vélemény úgy tartja, hogy ha nem vesznek körbe a családtagok, barátok, akkor csakis „boldogtalanok” lehetünk.

De miért is szentírás az, hogy egy ember csakis társaságban lehet boldog? Próbáljuk ellenkező irányból is megközelíteni a témát, és egyből rájöhetünk, hogy az egyedüllétnek nagyon sok előnye van. Persze olykor mindenki vágyik arra, hogy kicsit emberek között legyen, de ez nem azt jelenti, hogy egyedül ez kellene kitöltse a boldogságunk forrását.

A következőkben olyan emberek véleményét és tapasztalatát gyúrtuk össze, akik áldásként tekintenek az egyedül töltött időre, így megtudhatjuk melyek az egyedüllét előnyei.

1. Nincs, aki az agyadra menjen, vagy elvegye a kedved

Ha egyedül élsz, nem kell senkivel civódnod és nincs senki, aki idegesíteni tudna a rigolyáival. Egyedülállóként még csak esélyt sem tudsz adni arra, hogy valaki nap mint nap az idegeiddel játszadozzon, nem úgy, mint egy párkapcsolatban. Persze sokszor jól jönne egy-egy kellemes beszélgetés valakivel, de összességében sokkal nyugodtabb az élet egyedül.

2. Sosem kell magyarázkodnod senkinek

Az egyedül élés esélyt ad arra, hogy valóban önmagad tudj lenni. Szabadon mondhatsz és tehetsz bármit, minden a te belátásodtól függ. Nyugodtan leülhetsz egy szál semmiben a kanapéra és jégkrémet majszolhatsz anélkül, hogy bárkinek is el kéne ezt magyarázd, hogy miért is teszed.

3. Szabadon élvezheted az önmagad lényét

Nem kell másokra várj, hogy elkészüljenek és nem kell senkitől sem függj, ha szórakozásról van szó. Ha úgy tartja kedved, egész éjszaka fennmaradhatsz, vagy akár bármikor elmehetsz egyet úszni, egyedül.

4. Nem kell másról gondoskodnod

Ha egyedálló vagy, akkor csakis saját magadért kell felelősséget vállalnod. Nem kell azon gondolkodnod, hogy másoknak mire lehet szükségük és nem kell a figyelmedet másokra szenteld. Ha vakációzni mennél, akkor sokkal könnyebb dolgod van, ugyanis nem kell mások szabadságát, időbeosztását figyelembe venned – csak döntesz, és már indulsz is.

5. Produktívabb lehetsz, mert nincs, aki megzavarjon

Az egyedüllét esélyt ad arra, hogy ügyes-bajos dolgainkat sokkal gyorsabban és sokkal hatékonyabban végezhessük el, mert nincs, aki félbeszakítson, vagy meggátoljon a munkánk elvégzésében.

6. Minden döntés a te kezedben van

Aki egyedül van, az képes arra, hogy önálló döntéseket hozzon, méghozzá olyanokat, amikből majd még jobban képes profitálni. Nem kell kikérned mások véleményét és mindent úgy alakíthatsz, ahogy neked jól esik.

7. Nem kell folyamatosan más boldogságáért dolgozz

Ha egyedül élsz, nem kell azon aggódj, hogy más vajon boldog-e melletted, vajon jól bánsz-e a társaddal, stb. Egyedül a saját boldogságod a mérvadó, és teljes erővel haladhatsz az álmaid megvalósítása felé.

betöltés...