Életünk során csak háromszor leszünk igazán szerelmesek – Te melyiket élted át eddig?

betöltés...

„A szerelem mindaddig csak egy szó, amíg nem jön valaki, és megtölti tartalommal.” – Ismeretlen szerző.

Úgy tartják, hogy csupán 3 olyan ember van az életünkben, akikbe igazán beleszeretünk, és mindegyikükkel egy bizonyos okkal találkozunk.

Az első szerelem

Az elsővel általában tizenéves korunkban találkozunk, talán a középiskolában. Ez egy ártatlan szerelem, olyan, mint egy mesebeli szerelmi történet, általában megfelel a társadalom és a család elvárásainak is. Akkor úgy gondoljuk, hogy egy életen át kitartunk egymás mellett, örök hűségben. Képesek vagyunk bármit megtenni egymásért, hajlandóak vagyunk a kompromisszumokra és a megalkuvásokra.

Ebben a kapcsolatban még sokkal fontosabb, hogy mások mit gondolnak rólunk, mint az, hogy valójában hogyan is érezzük magunkat. Ez legnagyobbrészt egy olyan kapcsolat, amely csak kívülről mutat jól, de belül mi magunk sok kellemetlenséggel küzdünk meg.

A második szerelem

A második szerelem általában egy igazi életlecke, szembesülünk azzal, hogy kik vagyunk, és mit is várunk el egy párkapcsolattól. Ez a szerelem tele van fájdalmakkal, hazugságokkal és manipulációval. Akkor azt hisszük, hogy ez egy sokkal jobb kapcsolat, mint az első, viszont idővel rájövünk, hogy csak a szerelem érzésére vágyunk, de egyáltalán nem biztos, hogy a megfelelő ember mellett vagyunk. Át szeretnénk adni magunkat a örök szerelem legboldogabb pillanatának.

Életünk második nagy szerelmi kapcsolata általában egy ördögi kör, szenvedünk, de nem tudunk kimászni belőle. Közben érezzük, hogy egyáltalán nem jó ez a kapcsolat, ennél még az első is sokkal jobb volt. Gyakran előfordulhat, hogy lelkileg és fizikailag sem érezzük jól magunkat ebben a frusztrációval teli kapcsolatban, akár még a fizikai bántalmazás is felbukkanhat, és mégsem tudunk kilépni.

Olyan, mint egy szappanopera, megvan a dráma, csak épp mi vagyunk a történet rabjai.

Az ilyenfajta kapcsolatban sokkal fontosabb az, hogy megtaláljuk a megoldást, hogy a dolgok jól működjenek, mint, hogy átgondoljuk tiszta fejjel, valójában szükségünk van-e most erre az egészre. Ez az a szerelem az, amiről azt szeretnénk hinni, hogy életünk legjobb választása.

A harmadik szerelem

A harmadik szerelem az, ami hirtelen jön, és magával ragad. Ez az, amiről nem hisszük, hogy hosszútávon működni fog, úgy tűnik, hogy teljesen ellentétes az ideálisról alkotott elképzelésünkkel. Néha mi maguk is feltesszük a kérdést: hogy csöppentünk ebbe a történetbe? Nem terveztük, és mégis benne vagyunk nyakig.

Úgy érezzük, hogy a lehető legmegfelelőbb ember mellett vagyunk, hiszen nincsenek elvárások, minden olyan természetes, nyugodtan önmagunk lehetünk. Valószínű, soha nem gondoltuk volna, hogy ilyen lesz az igazi szerelem, hiszen ellentmond az összes eddigi szabálynak, amit életünk során felállítottunk. Most jövünk rá, hogy az igaz szerelem nem kell azonos legyen a fejünkben alkotott ideális képpel, egyszerűen csak természetesen jó kell legyen.

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy az életben megtalálja az igaz szerelmet, és ez azért van, mert még nem állunk készen rá. A nagy találkozásig sok mindent meg kell tanulnunk még önmagunkról, a szerelemről és az életről. Van akinek néhány évre, de van, akinek egy egész életre szüksége van a tanuláshoz.

Bárki, akinek sikerül megtalálni a harmadik és egyben igazi szerelmet, tapasztaltabb és sokkal bölcsebb emberré válik, akármennyi szívfájdalmon kellett is átmenjen az út során. A végén kiderül, hogy egészen biztosan megérte várni a nagy Ő-re, akár egy életen át is.

betöltés...