Gondoltad volna? Ilyen betegségeket okozhat, ha nem a megfelelő fehérneműt hordasz!

betöltés...

Ha eddig eszedbe sem jutott volna, akkor jó ha tudod, hogy a fehérnemű, ha nem megfelelő méretet és anyagból készültet választasz, a kényelmetlenség mellett akár komolyabb egészségügyi problémát is előidézhet, amilyen például a hüvelygomba.

Először is 100 százalékosan természetes, lehetőleg pamutból készült fehérneműt vegyél, mert ez az anyag engedi lélegezni a bőrt, így kisebb az esélye az intim fertőzésnek.

Most lássuk, melyek a leggyakoribb hibák, fehérnemű vásárlás esetén!

Ha inkább szintetikus anyagból készült fehérneműket vásárolsz, csak mert jobban néznek ki és nem látszanak át a nadrág, szoknya alatt, akkor számolnod kell azzal is, hogy a lycra-ból, poliészterből, és nylonból készült fehérneműk nagyon károsak a bőrödre, főként az intim területeken, mert nem engedik lélegezni a bőrsejteket, így a kórokozók könnyebben tudnak fertőző gócpontokat létrehozni.

Ha szűk, testre szabott fehérneműket vásárolsz, akkor félő, hogy a szintetikus anyagból készült szövet irritálja, felsérti a bőrt, főként a menopauzás nők esetében. Emellett ezek a szűk darabok a vérkeringést is negatívan befolyásolhatják, és az idegrendszert is károsíthatják.

A tanga bugyi sem jó választás, amelyet már a nőgyógyászok sem ajánlanak, mivel a feszülő anyag apró sérüléseket okozhat a bőrön, így könnyebben kialakulhat intim fertőzés, bevérzés, a húgyúti rendszer begyulladása, de akár meddőség és méhen kívüli is kialakulhat.

Az is egy alapvető hiba, ha nem mosod tisztára a fehérneműt, tehát nem fertőtleníted megfelelően, de olykor a mosószer is okozhat irritációt.

Ha tehát, nem szeretnél problémákat, akkor tartsd be a következő szabályokat a fehérnemű vásárlásra és hordásra való tekintettel:

  • csak 100 százalékosan természetes anyagból készült fehérneműt vásárolj és hordj;
  • ha lehet, ne hordj tangát;
  • olyan mosószerrel mosd a fehérneműidet, amelyek nem okoznak bőrallergiát, irritációt;
  • mindig a méretednek megfelelő fehérneműt vásárolj.
betöltés...