Tűzoltók hívják fel a figyelmet: sose hagyd az alkoholos kézfertőtlenítőt az autóban!

betöltés...

Főleg mostanság egyre több autó kesztyűtartójában, pohártartójában díszeleg egy-egy kézfertőtlenítő üvegcse, ugyanis a pandémia következtében mindenki nagyobb figyelmet fordít a higiéniára.

Viszont az ember nem is gondolná, hogy ezek a kis kézfertőtlenítős tubusok mekkora veszélyt jelentenek, ha gondatlanul az autóban hagyjuk, vagy felejtjük őket. A problémára nemrégiben több tűzoltóegység is igyekezett felhívni a gyanútlan lakosság figyelmét.

A baj létrejöttéhez ugyanis nincs is másra szükség, mint egy üvegnyi kézfertőtlenítőre és egy forró nyári napra.

Az alkohol alapú kézfertőtlenítők rendkívül gyúlékonyak, ezért ha magas hőfokon tároljuk, ráadásul még napfénynek is kitesszük, könnyedén felrobbanhatnak. A térbe kerülő alkoholrészecskék pedig már a legapróbb súrlódásra is lángot gerjeszthetnek, ami komoly következményekkel járhat, akár az egész jármű is leéghet, ha nem vesszük észre időben a bajt.

Világszerte egyre több tűzoltóság próbál nagyobb figyelmet fordítani a problémára, ugyanis a napok most már valóban egyre forróbbak lesznek és a veszélyhelyzet még koránt sem múlt el, ezért mindenkit megkérünk, hogy amennyiben teheti, ne tárolja az alkoholos kézfertőtlenítő termékeket az autójában.

Banális dolognak tűnhet, de nagyon komoly bajt tud hozni a fejünkre! Egy aprócska mozdulattal dobjuk a kézfertőtlenítőt a táskánkba és ne hagyjuk a járműben – nem nagy dolog, de a saját és a többi ember épségét is megóvhatjuk ha odafigyelünk!

betöltés...