“Megbántam, hogy csirkehúst fogyasztottam” – mondja a híres táplálkozási szakértő

Cristian Margarit román táplálkozási szakértő szerint, a csirkehús fogyasztása rendkívül káros a szervezetünkre nézve.

„Személyesen lemondtam az ipari mennyiségben előállított csirkehús fogyasztásáról sok évvel ezelőtt. Mivel nem voltan nagy húsrajongó, inkább a csirkét fogyasztottam, megfogadva a “csirkemell és rizs” receptjének fogyasztását. Belátom, ez súlyos hiba volt, mint ahogyan a margarin, a sajtfélék és a kenyér fogyasztása is, hiszen ezek mind ártalmasak az egészségre “ – magyarázza Cristian Margarit táplálkozási szakértő a blogján.

A szakértő azt is állítja, hogy hazájában, azaz Romániában kimutatható a kapcsolat a kenyér fogyasztása és az autoimmun betegségek, hormonális rendellenességek, cukorbetegség, szív- és érrendszeri, gyulladásos, degeneratív, és a rákos megbetegedések között.

”A csirketenyésztők adalékanyagokat, hormonokat adnak az állatok táplálékához, hogy minél rövidebb idő alatt elérjék a vágási súlyukat. A hormonok mellett antibiotikum is kerül az állatok táplálékába, mely a hús fogyasztása után az emberi szervezetet terheli.” – teszi hozzá Cristian Margarit.

A táplálkozási szakember azt is megmagyarázza, hogy a vegetáriánusok jobb egészségi állapottal rendelkeznek, és nem feltétlenül azért, mert az étrendjükből száműzték a húst, hanem azért, mert ezzel együtt megszüntették a szervezetük szennyezését a a káros hormonokkal és adalékanyagokkal.

Az antibiotikumokkal telítődött hús fogyasztásának eredménye, hogy az emberi szervezet egy hörghurutos betegség esetén nem reagál a tetraciklinnel vagy ampicilinnel történő kezelésre – mondja a szakember.