David Attenborough azt tanácsolja mindenkinek, hogy cukros vízzel teli edényeket tegyünk a kertbe, hogy megmentsük az emberiséget

David Attenborough mindenkit arra sürget, hogy cukros vízzel teli edényeket helyezzen el a kertjében az emberiség megmentése érdekében!

Rengeteg ember egyből pánikba esik, ha meglát egy méhet a közelében repkedni, pedig ha tudnák, hogy mennyi minden múlik ezeken az apró sárga „csodabogarakon”…

Az utóbbi két millió évben az emberiség mintegy fokozatosan aláírta a végrendeletét: természetpusztító tevékenysége révén lassacskán odakerültünk, hogy fajok tömkelege került a kihalás szélére.

Na de repülünk csak vissza az időben. Még általános iskolában tanulhattunk arról, hogy milyen hasznos bogár a méhecske, mivel beporozza a virágokat és még ráadásul finom mézet is termel. És valóban, a méhek a felelősek az élelmiszer-termelés közel 90%-ért, hiszen beporzás nélkül nincs termés.

David Attenborough, a világhírű természetfilmes úttörő legutóbb a rideg valóság elé állította az embereket:

„…ha a méhek eltűnnek a Föld felszínéről, az emberiségnek csupán 4 éve maradt.”

És lássuk be már nem is állunk olyan messze attól, hogy a méheket a kihalás szélére sodorjuk. A 92 éves természettudós egy Instagram posztban fejezte ki szomorúságát, amelyben elmondta „az elmúlt öt évben egyharmaddal csökkent a méhpopuláció. ”

De még tehetünk az ügy érdekében!

Egyik ilyen dolog, hogy helyezzünk el egy cukros vízzel teli edényt a kertünkbe, így a méheknek egyfajta „töltőállomást” biztosíthatunk, ha elfáradtak.

„Az év ezen szakaszában a méhek gyakran tűnnek úgy, hogy haldokolnak, habár ez csak a látszat. A méhek elfáradhatnak és egyszerűen nincs elég energiájuk visszatérni a kaptárba, ami gyakran azt eredményezi, hogy elpusztulnak. Ha látsz egy ehhez hasonló fáradt méhet a legegyszerűbb megoldás az, ha cukros vizet biztosítasz neki. Egyszerűen keverj el két evőkanál cukrot egy kis vízben és tedd minél közelebb a méhhez, hogy el tudja érni.” – mondta David Attenborough.