Román kutató: “Ez a gyümölcs stimulálja a májat, képes feloldani a húgysavat és más mérgeket az emberi testben”

Annak ellenére, hogy nagyon fontos az emberi szervezet számára, a méregtelenítő diétákat a lakosság alig 40%-a fogadja el, és követi adott esetben.

“Meleg esetén, a test számára könnyebb lesz a méregtelenítő folyamatok végzése. Minden méregtelenítés egy természetes folyamat, amely után egészségesebbnek és energiával teltebbeknek érezhetjük magunkat ” – mondja a kutató, dr. Horaţiu Albu, a molekuláris biológia mestere.

A görögdinnye egy közkedvelt nyári gyümölcs, amely ugyanakkor méregteleníti is a testet. Nagy mennyiségű citrullint tartalmaz. Ez elősegíti az arginin képződését, amely eltávolítja a szervezetből az ammóniát és más mérgező anyagokat. Magas élelmi rosttartalommal rendelkezik, mely segíti a vastagbél tisztítását.

Glutationtartalma, javítja a máj működését, mely ugyanakkor a legerősebb antioxidáns és méregtelenítő szer az emberi szervezet számára. Kitűnő káliumforrás. A kálium kiegyensúlyozza a táplálék által a szervezetbe juttatott nagy mennyiségű nátriumot, amely támogatja a veséket, és kiválóan alkalmas azok megtisztítására. Gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, a kisebb mértékű gyulladás pedig alacsonyabb toxikus terhelést jelent a szervezet számára.

Az uborka ugyancsak segít eltávolítani a méreganyagokat a testből. Magas víztartalma megkönnyíti a húgyúti rendszer mozgását. Egy fél csésze szeletelt uborka csak 8 kalóriát tartalmaz, ugyanakkor lúgos hatással rendelkezik, így a kiegyensúlyozott étrend fenntartásának fontos része.

A citrom a máj barátja, mivel szintén lúgosítja a testet, és ez elősegíti a test pH-egyensúlyának helyreállítását. Ez a gyümölcs csodálatosan serkenti a májat, oldja a húgysavat és más mérgeket, ugyanakkor segít megtisztítani a veséket.

„A benne található C-vitamin, hozzájárul az immunrendszer normál működésének fenntartásához az elvégzett testgyakorlatok során és azt követően, elősegíti a kollagén normál képződését az erekben, és hozzájárul a csontrendszer, a kötőszövetek, az íny és a fogak normál működéséhez. Ezen kívül elősegíti az energiacserét és az idegrendszer tökéletes működését, fenntartja a mentális egészséget, elősegíti az immunrendszer működését, és megvédi a sejteket az oxidatív stressz ellen “ – magyarázza a kutató, dr. Horaţiu Albu.

A fekete áfonya a leggyógyítóbb élelmiszerek egyike, ugyanis csökkenti a gyulladást, antivirális tulajdonságokkal rendelkezik, és segíti a toxinok blokkolását az agy felé. A fekete áfonya C-vitamin tartalma jelentős, amely elem segíti a méregtelenítési folyamatot.

A málna alacsony kalóriatartalmú gyümölcs. Glikémiás mutatója háromszor alacsonyabb, mint más gyümölcsöké, vagyis alacsony glükóz tartalmú élelmiszer. Ily módon képes egyensúlyba tartani a vércukor szintet, és nagyon jól alkalmazható a méregtelenítő diéták során.