Egy híres neurológus szerint: “A stressz, a gyűlölet, és az irigység savas pH-t eredményez a szervezetben, ez pedig betegséget okoz a testben”

Egy híres neurológus szerint a gyűlölet, a stressz, az irigység elsavasítja a szervezetünket!

A híres professzor, Dr. Dumitru Constantin Dulcan, az 1981-ben kiadott „Az anyag intelligenciája” című könyvében már megfogalmazta az azóta sokak által vallott igazságot, miszerint a gondolataink által megteremtjük saját létünket.

„A stressz, egyre hatalmasabb arányokat ölt életünkben, a gyűlölet, a harag, a kétség, a bizalmatlanság mások iránt, és a féltékenység a szervezetünk nagymértékű savasodását eredményezi, mely kedvező terepet biztosít a különböző betegség számára.” – vallja a népszerű román orvos.

“A depresszió is káros hatással van a szervezetre, nemcsak megakadályozza a gyógyulást, hanem más betegségek kialakulását is ösztönözheti. Minden érzelmi egyensúlyvesztés előbb-utóbb valamilyen betegséget eredményez” – magyarázza Dulcan professzor.

De hogyan védekezhetünk a negatív gondolatok ellen?

A híres neurológus állítja, hogy ő maga megtanulta ellenőrzése alatt tartani a negatív gondolatait.

„Próbálok nem haragudni senkire. Ha valaki téved, igyekszem megbocsátani neki, azt gondolva, hogy talán egy napon meg fogja érteni, amit én már most értek. Bocsássunk meg, mert a megbocsátás következtében testünk pH-ja lúgos, egészségre kedvező irányt vesz. Biztosan vannak elkerülhetetlen szenvedések. De fontos, hogy szem előtt tartsuk, hogy a folyamatos stressz által saját szervezetünk sejtjeinek pusztulását okozzuk.” – teszi hozzá dr. Dulcan.

Ennek elkerülésére igyekezzünk rendszeresen szünetet tartani munkánk során, ürítsük ki az elménket és lélegezzünk mélyeket. Ahelyett, hogy három kávét fogyasztunk a számítógép előtt ülve, relaxáljunk egy bögre tea mellett az ablakon keresztül csodálva a természetet.

Idővel bármilyen körülmények között képesek leszünk pihenni, ha elsajátítunk néhány relaxációs gyakorlatot. Általában a relaxációs gyakorlatok mindegyike a helyes légzéstechnika elsajátításán alapul, mely által az agyunkat ellátjuk kellő mennyiségű oxigénnel.

„Ha egészségesek és boldogak akarunk maradni, elegendő néhány dolgot szem előtt tartani: egészségesen táplálkozni, rendszeresen mozogni, eleget pihenni, optimistának és reménnyel telinek lenni. Legyünk kitartóak az egészséges szenvedélyeinkben, folyamatosan képezzünk magunkat, és óvakodjunk a rutintól. Állítsunk állandó változásokat az életünkben, és ne felejtsük el, mindig megtalálni mindenben az egyensúlyt. A gonosz gondolatok ugyanis az életünkre törnek. Keressük mindenben az örömöt, mert szükségünk van rá, mint a mindennapi kenyérre, még akkor is, ha néha csak elképzeljük azt” – jelentette ki Dr. Dulcan neurológus.