5 olyan táplálék, amiről tudományosan bizonyított, hogy rákölő hatású

betöltés...

Amikor arról esik szó, hogy hogyan is lehetne visszaszerezni az irányítást pörgő mindennapjaink felett, mindenekelőtt az emberi élet legalapvetőbb részénél kell kezdenünk, az egészségnél. Igazság szerint léteznek olyan ételek, amelyek hozzájárulnak egészségünk karbantartásához, és ugyanakkor fogyasztásuk is élvezetes.

A következő 5 táplálékról tudományosan bizonyítva van, hogy megelőzik a rák kialakulását, ezért érdemes megfontolni hozzáadásukat mindennapi étkezéseinkhez.

1. Tea

Nincs is jobb, mint kortyolgatni egy csésze finom teát. Ráadásul a növényi eredetű teák tele vannak számos rákmegelőző tulajdonságokkal. A tea rengeteg természetes vegyületet tartalmaz, ilyenek például a flavonoidok, amelyek a zöldségek és gyümölcsök pompás színeiért is felelősek. De azon kívül, hogy kellemes színt biztosítanak a teának, a flavonoidok rendkívül magas antioxidáns tartalmúak.

Különösen a teából kivont kaempferol nevezetű anyag, ami rákellenes hatással bír. A Harvard egyetem tanulmánya szerint azon nők esetében, akik a tea fogyasztásával bevitték szervezetükbe a kaempferol nevű anyagot, kisebb volt a petefészek-rák kialakulásának kockázata.

2. Kelbimbó

A kelbimbó az új kel családjához tartozik, és nagyon felkapott étel lett napjainkban, rengeteg receptötletet lehet találni vele kapcsolatban az interneten is, ezzel egy nagyon egészséges hullámot indított el, ugyanis a kelbimbó és egyéb hasonló zöldségek (brokkoli, káposzta, karfiol) fogyasztása remek választás, ha egészségesebben szeretnénk táplálkozni.

Bizonyított tény, hogy a keresztes virágú zöldségek segítenek megelőzni a prosztata- illetve a vastagbél-rák kialakulásának kockázatát.

A WebMD által közölt tanulmány szerint:

Azoknál az egereknél, amelyek emberi prosztata-tumorra hajazó szöveteket hoztak létre, majd ezekkel a rákölő anyagokkal kezelték őket, a tumorok 31 nap után zsugorodni kezdtek. Ez az ígéretes felfedezés annak az enzimnek köszönhető, amely a kelbimbóhoz hasonló zöldségfélékben is megtalálható.

3. Kurkuma

Ha még sosem ízesítette kurkumával az ételeit, épp itt az ideje. A gyömbérek családjába tartozó kurkuma növényt már évezredek óta használják az indiai konyhában és orvostudományban egyaránt. Manapság, már a kutatók és táplálkozási tanácsadók is rájöttek, mire képes a kurkuma.

Nagyfokú gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően jótékony hatással van szervezetünkre.

A Texas-i Egyetem és a Houston-i daganatos megbetegedésekkel foglalkozó központ kimutatta, hogy ez a gyulladáscsökkentő hatás segíthet a rák elleni küzdelemben és egyéb betegségek orvosolásában is.

„A legtöbb betegség oka a krónikus gyulladások jelenlétében rejlik, ami hosszú ideig is elnyúlhatnak.” – írta a Texas-i Egyetem biokémikus doktora.

4. Fekete szeder

Erről az igazán ízletes gyümölcsről is kimutatták, hogy segít a halálos betegség legyőzésében. Lehetséges, hogy a fekete szeder lehet a legjobb választás, ugyanis a fekete szeder jelentős mennyiségű antocianinokat tartalmaz, amik gátolják a beteg sejtek osztódását. Az Ohio-i Egyetem nemzetközileg is elismert doktora ráadásul egy könyvet is írt a szeder jótékony hatásáról „Bogyós gyümölcsökkel a rák megelőzéséért”.

5. D-vitamin

Mint tudjuk a D-vitamin habár nem ételként van számon tartva, de mégis egy olyan kiemelkedő vitamin, amelyet kötelező módon be kell vetnünk, ha rákos megbetegedéssel szeretnénk felvenni a harcot. Szintén egér-kísérleteken keresztül fedezték fel a D-vitamin jótékony hatásait, mert ez az anyag is lassítja a tumorok növekedését.

Azon emberek esetében, akik napfényben bővelkedő területen élnek, kimutathatóan kevesebb a daganatos betegek száma, hiszen így több D-vitaminhoz juthatnak a napsütésnek köszönhetően.

Egészségünk kézbenntartása nélkülözhetetlen, ha teljes életet szeretnénk élni. Ha fokozatosan hozzáadjuk mindennapi rutinunkhoz a fent említetteket, akkor már meg is tettük az első lépést egy egészségesebb jövő érdekében.

betöltés...