Dr. Bruce Lipton: gondolataink megváltoztatják a genetikai kódunkat!

betöltés...

A közismert amerikai genetikus, Bruce Lipton szerint az ember saját gondolatai által képes arra, hogy minden betegségét meggyógyítsa.

Fotó: brucelipton.com

Ez egyáltalán nem egy misztikus kijelentés, az igazság az, hogy a pszichológia eszközei által módosíthatjuk a genetikai kódunkat. Lipton szerint az ember egy úgynevezett bio-robot, amelyet a génekbe beleírt program irányít. A gének felelősek a fizikai jellemvonásokért, a karakterért, a temperamentumért, bizonyos betegségekre való hajlamért, és az élettartamért is. Sokan úgy vélik, hogy a genetikai kódot nem lehet megváltoztatni.

Bruce Lipton az 1980-as évekbeli kutatásaiban fordulóponthoz érkezett: a kísérletek során bebizonyosodott, hogy a sejtmembrán tulajdonképpen a sejt agyaként működik, és az érzelmek az elsődleges okai a betegségek kialakulásának.

A stressz, az étrend, a viselkedés, a méreganyagok, és más különböző tényezők aktiválják azokat a kémiai változásokat, amelyek a génműködést szabályozzák. Ezek az azonosító jegyek sokkal nagyobb mértékben felelősek a betegségek kialakulásáért, mint maguk a gének. Egy rákkutatás alapján kiderült, hogy a gének csupán 10%-ban felelősek a betegség kialakulásáért. Lipton szerint a külső tényezők felelősek a gének viselkedéséért, azok viselkedését is képesek megváltoztatni.

“Valójában egyáltalán nem találtam fel semmi újat. Sokan közületek biztosan ismeritek már a placebo hatást. A betegnek olyan gyógyszert adnak, amely a hatását tekintve semleges, de a páciens, mivel hisz benne, meggyógyul tőle. Elméletem szerint az ember a hit erejével befolyásolja a testében zajló folyamatokat, még molekuláris szinten is” – fogalmazott Lipton.

Bruce Lipton szerint a helyes étrend által is befolyásolhatjuk a génjeinket. Egy egereken végzett kísérlet során a domináns génre fektetett hangsúlyt, annak függvényében, hogy az illető egyed elhízott vagy sovány. Kialakított egy speciális étrendet az egerek számára, mely segítségével sikerült megakadályoznia, hogy az utódok elhízással kelljen küzdjenek. Ezáltal az élettartamot is sikerült meghosszabbítani. Lipton szerint azonban mégis a belső lényünk az, amely segítségével képesek vagyunk lényeges változást létrehozni.

Miért van az, hogy egyik ember rákos lesz, a másik meg nem? A szakértő szerint a probléma kialakulása elsősorban a stresszes életmódnak, az alacsony önértékelésnek, és a negatív gondolkodásnak köszönhető.

Az ember azért is tekinthető magasabb rendű lénynek, mivel gondolkodásával képes megváltoztatni testét, az elme által meg tudja gyógyítani önmagát, sőt mi több befolyásoló hatással lehet a genetikai állományára is.

A tudat használatával mindössze 5%-i, a tudatalatti által pedig 95%-os változás érhető el, ezért tudnak csak nagyon kevesen hatni fizikai állapotukra. Sokan próbálnak hinni ebben a dologban, de mégis mélyen legbelül a tudatalattijukban valójában nem hiszik el, hogy képesek meggyógyítani önmagukat.

Bruce Lipton szerint a hatékonyság növelése érdekében érdemes szakértőhöz fordulni, hogy a bennünk levő érzelmi és tudatalatti blokkokat fel tudjuk oldani.

betöltés...