Lakossági figyelmeztetés! Új csalási módszer érte el hazánkat is! Egy ilyen SMS-el rengeteg pénzt levehetnek a bankszámládról, ha nem vagy óvatos! Terjesszétek!

betöltés...
Lakossági figyelmeztetés! Új csalási módszer érte el hazánkat is! Egy ilyen SMS-el rengeteg pénzt levehetnek a bankszámládról, ha nem vagy óvatos! Terjesszétek!Ez az újfajta csalási módszer Nyugat Európában kezdte pályafutását, de azóta már hazánkat is fenyegeti ez az egyszerű pénzszerzési trükk.

Figyelem! Most megmutatjuk, hogy is épül fel ez a csalás:

1. Sms-t küldenek az ügyfélnek a bank nevében

2.Az sms lényege, hogy gyanús pénzmozgás történt az ügyfél számláján

3. Az sms-ben arra kérik az ügyfelet, hogy az adott számot hívja fel (amelyről az sms érkezett) – vagyis hívja fel a “bank ügyfélszolgáltatát”

4. Miután az ember ijedtében nem is gondolkodik, felhívja a számot, azt hiszi majd, amelyet fel is vesznek készségesen és mint a bankunk ügyfélszolgálata felvilágosítanak a teendőkről

5. Itt a kedves ügyfélszolgálatos arra kér minket, hogy adjunk meg a lehető legtöbb adatot a bankszámlánkról és a bankkártyánkról ahhoz, hogy azonnal tudjon intézkedni

6. Amint megszerezték az adatainkat azonnal átutalják a számlánkról a pénzt egy másik pénzforgalmi számlára és nekünk egy forintunk se marad….


Feltétlen tudni kell azt, hogy a bank ebben az esetben nem téríti meg a kárunkat, mert állításuk szerint az ügyfél hibázott, nem a pénzintézet. A bank telefonos ügyintézője normál esetben nem kéri el a pin kódunkat vagy bármilyen más jelszavunkat semmilyen esetben sem!

Osszátok, hogy erről minél több ember tudhasson és senki ne váljon a csalók áldozatává!

betöltés...