Erre figyeljetek – még véletlenül se vegyétek meg! Hatósági figyelmeztetést adtak ki! Életveszélyes ez a tea, bele lehet halni a fogyasztásába!

betöltés...

Vigyázzatok! Figyelem! Hatósági figyelmeztetést adtak ki! Életveszélyes ez a tea, bele lehet halni a fogyasztásába!

A NÉBIH az EU tagállamok gyorsriasztási rendszerén (RASFF) kapta a hírt, miszerint egészségre ártalmas, nem engedélyezett összetevőt is tartalmazó fogyasztó tea és kapszula rendelhető az interneten elérhető online boltokban és a Facebook-on is. A holland élelmiszerbiztonsági hivatal által közölt információk alapján olyan bolgár eredetű, gyógynövény tartalmú, fogyasztó hatású étrend kiegészítőt hoztak forgalomba az interneten, amely nem engedélyezett összetevőt, valószínűleg szibutramint tartalmaz. A termékek megnevezése: EMTEA, NIVA A detox és Irem natural fogyasztó tea illetve kapszula.

A termékekről készült képek:

A szibutramin az Európai Unióban betiltott gyógyszer hatóanyag, az „egészséges” emberek 10-30%-ában szédülést, álmatlanságot, szájszárazságot, magas pulzusszámot, magas vérnyomást, hányingert, szédülést és különböző szívproblémákat okozhat már 10-30 mg/nap fogyasztás esetén. Az előzetes vizsgálat szerint az étrend kiegészítőből ajánlott napi adag 15,5 mg szibutramint tartalmaz. A hír alapján lehetségesnek tartják, hogy egy fiatal nő a fogyókúrás tea fogyasztása miatt hunyt el. A NÉBIH felhívja a figyelmet, hogy a képen látható termékek ártalmasak lehetnek, ezért ne rendeljék, ne fogyasszák azokat!

betöltés...