Tragikus baleset: forró vízzel teli fazékba esett egy kétéves kisfiú, az életéért küzdenek

betöltés...

Forró vízzel teli fazékba esett egy kétéves kisfiú Ukrajnában, az orvosok jelenleg is az életéért küzdenek.

Testének 70 százaléka megégett annak a kétéves kisfiúnak, aki egy forró vízzel teli fazékba esett Ukrajnában, a Lvivi terület Sztarij Szambir-i járásának Szuszidovicsi településén. A kis Ivan Maletics édesanyja a negyvenliteres fazékban ruhamosáshoz forralt vizet. Az edényt letette a konyhakőre hűlni, majd elment a közeli boltba vásárolni.

– Ivan a szobában játszott, a bátyja pedig rajzfilmeket nézett. Bement a konyhába, és véletlenül beleesett forró vízzel teli edénybe. A férjem eközben az udvaron volt, a sikoltozásra rohant be a házba – mondta egy helyi lapnak a négygyermekes édesanya.

Mikor Ivan édesapja a konyhába lépett és elé tárult a szörnyű látvány, azonnal cselekedett: levette fia ruháit és hideg vízzel locsolta a testét. A kiérkező mentők a gyermeket egy lvivi kórházba szállították, ahol megállapították, hogy a kisfiú testének mintegy hetven százaléka megégett, negyedfokú égési sérüléseket is szenvedett. Jelenleg is a kórház intenzív osztályán ápolják, orvosai szerint állapota kritikus. Az esetet a rendőrség balesetnek minősítette.

betöltés...